in

Presuda Mladiću za genocid 8. lipnja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudci međunarodnog suda u Den Haagu donijet će 8. lipnja odluku na žalbu bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladića na osuđujuću presudu za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995.  

“Presuda će se izreći u Den Haagu 8. lipnja”, navodi se u petak u priopćenju Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MTPI) koji je preuzeo nadležnost Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju nakon njegova raspuštanja.

Mladić (78) se žalio na kaznu doživotnog zatvora izrečenu 2017. zbog njegove uloge u pokolju u Srebrenici 1995., najtežem zločinu na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, kada je vojska bosanskih Srba pobila više od 8000 muslimanskih dječaka i muškaraca.

Žalbeni postupak se vodio u kolovozu 2020.

Bivši general kojeg zovu “balkanski krvnik”, rekao je da je protiv svoje volje bio uvučen u sukob od početka rata u Bosni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuRasprave koje su se trebale održati u ožujku 2020. prvi put su odgođene zbog Mladićeve operacije debelog crijeva, a drugi put zbog pandemije covida-19.

Ratko Mladić je uhićen 2011. nakon 16 godina bijega i 2017. osuđen nakon trogodišnjeg suđenja.

U ratu u Bosni (1992.-1995.) izginulo je oko 100.000 ljudi, a 2,2 milijuna je raseljeno, prenosi Hina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bivša Mensonova djevojka podigla tužbu: Silovao me i drogirao

Auto-Lotto Processor