in

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS pozvalo poslovne subjekte da podnesu zahtjev za dodjelu pomoći

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske pozvalo je poslovne subjekte iz svoje nadležnosti da podnesu zahtjev za dodjelu sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart, te obavijestilo da isto pravo mogu da ostvare i subjekti koji, između ostalog, obavljaju djelatnosti u fitnes i skijaškim centrima.

Sredstva se odobravaju poslovnom subjektu ili preduzetniku za svakog radnika koji je na dan 31. mart registrovan u jedinstveni sistem na puno radno vrijeme, u skladu sa podnesenom poreskom prijavom poreza na dohodak od ličnih primanja i doprinosa za mart ove godine.

Sredstva po radniku odobravaju se u iznosu koji predstavlja zbir prijavljenog poreza i doprinosa na lična primanja radnika za mart, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak.

Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da nadležnom ministarstvu podnese zahtjev za dodjelu sredstava najkasnije do 31. maja, saopćeno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Zahtjev se može dostaviti u elektronskom obliku putem elektronske pošte ili u pisanom obliku putem pošte ili neposredno predajom zahtjeva na protokol nadležnog ministarstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ako se zahtjev dostavi u elektronskom obliku, poslovni subjekt ili preduzetnik obavezan je da dostavi zahtjev i u pisanom obliku, putem pošte ili neposredno na protokol nadležnog ministarstva.

Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da u zahtjevu navede tačne podatke u vezi sa brojem radnika koji su u martu bili raspoređeni na poslovima koje su obavljali u ograničenom obimu ili na poslovima koji se nisu mogli obavljati zbog zabrane obavljanja djelatnosti uzrokovane pandemijom virusa korona.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Istraga pokazala: Maradona neadekvatno liječen

DOBRE VIJESTI IZ BRUXELLESA: Naredne sedmice počinje redovna isporuka vakcina državama Balkana