in

Velež najavio istupanje iz lige

Slatka-Tajna.Eu

U Sarajevu je danas održan sastanak četiri kluba koja se takmiče u M:tel Premijer ligi BiH, tri tima su postigla dogovor o osnivanju udruženja klubova, dok je Velež najavio moguće istupanje iz lige.

Sastanak je održan na inicijativu FK Sarajevo i na njega je bilo pozvano svih 12 klubova koji se takmiče u bh. eliti, ali su se na kraju, pored domaćina, odazvali samo Velež, Mladost Doboj Kakanj i Olimpik.

Šemsudin Hasić, predsjednik Veleža, nakon sastanka najavio je pomenuto osnivanje udruženja klubova M:tel Premijer lige BiH

“Velež, Sarajevo i Mladost Doboj Kakanj po zakonu i Statutu o udruženjima građana su to inicirali i u što skorijem periodu ćemo registrovati udruženje premijerligaša BiH”, rekao je Hasić, koji je zatim najavio istupanje “rođenih” iz bh. prvenstva ako se nastavi, kako je rekao, sa tendencioznim suđenjem:

“Ukoliko se nastavi sa tendencijom koju sad možemo konstatovati u zadnjih pet-šest kola, sa neprimjerenim delegiranjem, suđenjem bez sankcija, mi ćemo nakon sljedećeg kola razmisliti o tome da istupimo iz takmičenja u Premijer ligi”.

Hasić je istakao da iz Olimpika nisu podržali osnivanje udruženja klubova, te je ujedno pozvao sve ostale klubove da se uključe ukoliko žele.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Sve stvari u životu počinju prvim korakom, mi smo napravili taj prvi korak, nadamo se da će neka dobra situacija u Premijer ligi, kojoj se ja ne nadam, ili loša situacija, natjerati i te klubove da zbijemo redove i da imamo jedinstven glas”, rekao je predsjednik Veleža.

Iz redova Sarajeva, aktuelnog prvaka BiH, na razgovor su pozvali sve klubove koji se takmiče u M:tel Premijer ligi BiH, ali se prije samog sastanka znalo da na njemu neće biti predstavnici svih timova. Prije sastanka se znalo da neće doći predstavnici Željezničara, Zrinjskog, Širokog Brijega, Slobode, Borca, Krupe, Radnika i Tuzla Sitija. Klubovi su naveli da sada nije pravo vrijeme za sastanak, nego da razgovore treba obaviti nakon završetka sezone.

Podsjetimo, početkom sedmice iz redova Sarajeva su uputili poziv premijerligaškim klubovima, a u pozivu je stajalo:

“Poštovani sportski prijatelji, koristimo priliku da vas pozovemo na zajednički sastanak klubova M:tel Premijer lige BiH, na kojem bismo raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja kada je u pitanju premijerligaški fudbal u BiH. Nalazimo se na prekretnici i mišljenja smo da samo mi klubovi našim djelovanjem možemo unaprijediti takmičenje u kojem učestvujemo, a na zadovoljstvo svih nas.”


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Garaže Limometala bit će postavljene širom Austrije

Eksluzivno: Marina Gagić eksluzivno o odnosu sa Darkom Lazićem: Prvi i posljednji put se obraćam, prinuđena sam da zaštitim porodicu!