in

“Svestranost u umjetnosti “povukla” sam od oca”

Slatka-Tajna.Eu

Edita Malovčić, kćerka bh. folk-pjevača Kemala Malovčića, tumači jednu od uloga u ostvarenju „Quo vadis, Aida?“. Glumi Vesnu, Jokinu suprugu, a kojeg igra Emir Hadžihafizbegović.

Prije nekoliko večeri održana je dodjela Oskara, prestižne nagrade Američke filmske akademije, a film bh. rediteljice Jasmile Žbanić bio je nominiran u kategoriji za najbolji međunarodni igrani film.

Uprkos tome što nismo osvojili zlatni kipić, svi su ponosni na kompletnu ekipu filma.

Malovčić, koja već godinama živi i radi u Austriji, za “Dnevni avaz“ otkrila je kako je dobila ulogu te šta joj je najteže palo tokom rada na ovoj ulozi.

Ona je 1999. godine glumila u austrijskom filmu “Nordrand” rediteljice Barbare Albert, koja ju je, kako nam otkriva, i predložila za bh. ostvarenje.

– Bila sam veoma zadovoljna kada sam čula da je film nominiran za Oskara. Mislim da ovaj film zaslužuje svu pažnju koju ima ovih dana – kazala je Malovčić.

Priznaje da joj je bilo teško na setu.

– Najteže mi je bilo da se suočim s emocijama, koje su me pokrenule dok sam snimala scene u tom okruženju. Sukob i patnja onih dana bili su stalno prisutni i opipljivi – iskrena je Malovčić.

Na pitanje kako je uopće ušla u svijet glume, kćerka bh. pjevača kaže:

– To je bilo slučajno, putem muzike. Moj prijatelj muzičar me predložio za jedan kasting.

Ona trenutno učestvuje u veoma popularnom šouu „The Masked singer Austria“, a objasnila je o čemu je zapravo riječ.

– To je emisija u kojoj se umjetnici, zabavljači i ljudi iz javnosti uvlače u kostime i izvode pjesme. Važno je ne otkriti svoj identitet. Što duže, to bolje – kaže Malovčić.

Muzika joj nije strana, bilo da pjeva ili igra. Tako se takmičila i u „Plesu sa zvijezdama“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Fizički i mentalno, izazovno vrijeme. Zbog prvog zaključavanja u Austriji, ovaj je projekt trajao devet mjeseci. Za to vrijeme zaista sam naučila plesati. Za mene je to iskustvo koje će me oblikovati zauvijek – iskrena je Malovčić.

Kaže da, kada nije na sceni ispod reflektora, redovno trči i puno šeta sa psom.

– Ponosna sam majka sina koji me ispunjava neopisivom srećom time što mogu ga gledati kako raste – kaže Malovčić.

Ne krije da je svestranost u umjetnosti „povukla“ od oca Kemala.

– To je najveći poklon koji mi je dao – ističe Edita.

Iako ju je put odveo izvan Bosne i Hercegovine, kaže da voli ovu zemlju.

– Nažalost, rijetko sam u BiH – zaključuje Malovčić.

Edita Malovčić je 1999. godine glumila u austrijskom filmu “Nordrand”, koji je osvojio brojne nagrade, a rat u BiH je, također, bio tema. Poslije ovog ostvarenja njena karijera krenula je uzlaznom putanjom te dobiva niz novih uloga.

Edita je prvi samostalni album “Madita” objavila 2005. godine, koji je u iTunes Music Storeu dospio na treće mjesto elektronske liste albuma. U mjesecima poslije dosegnula je mnoge ljestvice i u drugim zemljama. Njen najveći uspjeh bio je dostizanje broja jedan na listi UK World Music iTunes. Godine 2007. pjesma “Ceylon” s ovog albuma predstavljena je u epizodi “Damages”.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

LUKSUZ KOJI JOJ JE NEDOSTAJO U “ZADRUZI”: Monika Horvat živi u vili pored mora

Bosanske seljačine uništile Golf 2