in

Izeta Milišić predstavlja novi singl “Ljubio si moje oči” – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Izeta Milišić vrsna je interpretatorica sevdalinke. Svoj glas „brusila“ je od svoje desete godine kao članica školskog hora, te preko kulturno-umjetničkog društva „Proleter“ i „Lola“. Javnosti je poznata još od 90-ih godina. Objavila je četiri albuma „Sevdalinke uz saz“, „Bogata sam, imam svega“, „Bez sevdaha nema živovanja“ i „Moj sevdahu, moj uzdahu“. Ostala je vjerna svojoj ljubavi prema sevdahu i njegovom očuvanju.

Sada, Izeta predstavlja svoj novi singl „Ljubio si moje oči“.

O ljubavi piše se još od davnina. Na hiljade pjesama je napisano baš njoj, hiljadu glava o njoj misli, a opet definicije nema. Mnogim piscima i umjetnicima bila je glavni motiv i vječita inspiracija.  Ljubav, kao stanje kod čovjeka, zaista je nešto posebno. Kroz svoja djela, pjesnici pokušavaju da je dočaraju kao osjećanje koje pobjeđuje sve. Ona čovjeku daje krila bez kojih život ne bi imao smisla.

Inspiracija za novo djelo Fako Sjenarević, koji je zadužen za tekst, upravo je pronašao u ljubavi. Pjesma govori o sjećanju na šetnje kraj Miljacke, gdje se lirski subjekat zaljubio u Izetine plave oči. Kako i ne bi? Tu se krije čitav jedan svemir, u kojem se lako izgubiti.

Ipak, ova stara ljubav veže se i za jedno mjesto. Veže se za glavni grad Sarajevo, Miljacku i parkovske klupe. Sve je ovo upakovano muzikom i aranžmanom Samira Zavlana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za ovaj singl upriličen je i spot. Ponovo je vrhunski vizuelni identitet singlu poklonio Anis Mujanović.

Još jedan projekat ugledao je svjetlost dana. Na očuvanju tradicije vrijedno se radi. Sevdalinka je dar Bosanaca i njihove zemlje Bosne i Hercegovine svijetu na čuvanje. Postala je jedna od najcjenjenijih lirskih kreacija u evropskoj usmenoj narodnoj poeziji. Zbog toga je Izeta Milišić, kao interpretatorica sevdaha, veoma ponosna na ovu pjesmu.

U novoj numeri „Ljubio si moje oči“ ona govori o neispunjenoj ljubavi, u kojoj se susreću strast i razum. Sigurni smo da će vrlo lako pronaći put do naših slušaoca. Poslušajte je premijerno na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kuman suspendovan na dvije utakmice, propušta Atletiko

Predsjednik čestitao Međunarodni praznik rada