in

I UEFA bojkotuje društvene mreže

Slatka-Tajna.Eu

UEFA će se ovog vikenda pridružiti engleskim fudbalerima, klubovima i organizacijama u bojkotu društvenih mreža u znak protesta protiv zloupotrebe na internetu.

Prekid rada na društvenim mrežama započeće u petak popodne i trajaće do ponedeljka uveče, a odnosi se i na utakmice polufinala Ženske lige šampiona koje organizuje UEFA.

Bojkotu koji predvodi fudbalska organizacija će se pridružiti i engleski kriket i ragbi klubovi i Britanska teniska asocijacija, prenosi AP.

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin pozvao je prošle nedjelje 55 članica federacije da podnesu formalne žalbe na neprihvatljive tvitove ili poruke.

“Dosta nam je kukavica koje se kriju iza anonimnosti kako bi promovisali svoje štetne ideologije”, rekao je Čeferin prošle nedjelje u švajcarskom Montreu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










UEFA je ranije postupala u slučajevima zloupotrebe na internetu u kojima su igrači kritikovali zvaničnike na utakmicama, pa su tako Nejmar i Serž Orije posljednjih sezona propuštali utakmice Lige šampiona zbog uvredljivih komentara o sudijama na društvenim mrežama.

Svi profesionalni klubovi Engleske fudbalske lige, uključujući i timove iz Premijer lige, kao i ženske Superlige i Čempionšipa, odlučili su da bojkotuju društvene mreže, a bivši napadač Francuske i Arsenala Tijeri Anri takođe je zatvorio svoje naloge na društvenim mrežama u znak protesta protiv rasizma i nasilja.

Engleski fudbalski zvaničnici pozvali su britansku vladu da donese zakone koji kompanije za društvene medije čine odgovornijima za ono što se pojavljuje na njihovim platformama.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Wie Jugos 🇷🇸🇧🇦🇭🇷 Geld sparen 😂 | Jebote Marko #shorts

Evo šta radi Aleksandra Prijović dok je sin u vrtiću: Uhvaćena na djelu!