in

Borac golom iz penala u finišu izbjegao poraz u Mostaru

Slatka-Tajna.Eu

MOSTAR – Fudbaleri Veleža i Borca podijelili su bodove na stadionu Rođeni u 28. kolu m:tel Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1 pa je razlika na vrhu tabele ostala kao i prije utakmice. Borac na prvom mjestu pet kola prije kraja prvenstva ima 54 boda, a Velež 52.

Nakon početnog pritiska Borca, Velež je prvi put ozbiljno zaprijetio u devetoj minuti, ali je Vehabović bio zamalo neprecizan. Samo pet minuta kasnije uzvratio je i Borac, a ovaj put neprecizan je bio Uzelac nakon ubacivanja Ziljkića.

Igralo se potom uglavnom na sredini terena, a Anđušić je u 23. minuti uputio opasan udarac kojeg je blokirala odbrana Borca. Do odlaska na odmor više nije bilo velikih uzbuđenja osim što su gosti zbog povrede morali promijeniti golmana pa je umjesto Pavlovića među stative stao Lakić.

Slično se igralo i u nastavku meča, a onda pola sata prije kraja domaći dolaze u vodstvo. Ovčina je sjajno probio po desnoj strani, potom ubacio loptu, a Brandao je rutinski pogodio za 1:0.

Kao da je to bio znak za grublju igru pa se sudija Grbić stalno potezao za žutim kartonima, a u 65. minuti Anđušić je u dobroj situaciji bio sebičan pa Velež nije udvostručio vodstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Krenuo je potom Borac žestoko po izjednačenje, ali su ofanzivci banjalučke ekipe danas očajno igrali te su napadi uglavnom bili jalovi. Odbrana Veleža na čelu s kapitenom Zvonićem i golmanom Bogdanovićem nije imala problema sve do dvije minute prije kraja meča kada je dosuđen penal za Borac. Vranješ je bio siguran s bijele tačke za konačnih 1:1.

Velež u narednom kolu gostuje Zrinjskom u mostarskom gradskom derbiju, dok Borca očekuje dosta lakša utakmica protiv Krupe na domaćem terenu.

(Klix.ba)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pokušajte uočiti grešku na slici

Brutalna ispovijest Darka Lazića o pucanju iz pištolja: Ne mogu više, porodica mi se raspala!