in

Baumit nagradio najbolje fasade Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Kada je 2012. godine uveden najveći sistem boja za fasadu “Baumit Life”, Robert Schmid (CEO Baumit Grupe i vlasnik Schmid Industrieholdinga) želio je podići svijest među svojim zaposlenicima o tome kako su Baumit materijali sama srž domova za mnoge generacije. Tada  je dodatni fokus stavio na arhitektonski dizajn i izradu: Rođen je Baumit Life Challenge!

Danas, Life Challenge je kao međunarodno takmičenje, sa svim prijavljenim projektima, sinonim za savršenu saradnju između Baumita, arhitekata, investitora i, prije svega, građevinske industrije.

Kako bi se mogućnosti dizajna na fasadi proširile do beskonačnosti, Baumit sistem boja Life nudi 888 fasadnih tonova. Uz Baumit CreativTop, moguća je svaka zamisliva tekstura i gotovo svaki dizajn. Za savršen puristički izgled, arhitekti i dizajneri sada mogu birati između 12 novih bijelih tonova iz nove palete boja Baumit “Nijanse bijele” koja je predstavljena početkom 2021. godine.

Planirana svečana dodjela nagrada Baumit Life Challenge u Valenciji u proljeće 2020. nekoliko je puta odgađana zbog pandemije koronavirusa. S obzirom da godinu dana kasnije situacija nije postala ništa bolja, dodjela nagrade za najljepšu fasadu u Evropi ponovno je zakazana kao Online događaj uz direktan prenos.

„Baumit Life Challenge 2020/21 postavio je novi rekord unatoč vremenu u kojem živimo. Prijavljeno je 385 projekata iz 26 zemalja. Zahvala ide svim učesnicima, Baumitovim partnerima i uposlenicima, kao i međunarodnim članovima stručnog žirija. Oni su ti koji su učinili događaj mogućim”, oduševljeno kaže Robert Schmid.

Od 36 nominacija iz 16 zemalja, žiri arhitekata odabrao je projekt MO Museum u Vilnusu, Latvija „Studio Libeskind“ i „Do Architects“ za dobitnika nagrade Life Challenge 2021. godine. Uz zlatni pehar za glavnu nagradu, pobjedničku zemlju očekuje i novčana nagrada od 6.600 eura. Uz to, još 6 zemalja slavi pobjedu u jednoj od kategorija, uz novčanu nagradu od 3.300 eura.

 

 

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

 

 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PONOVO NEMA MIRA! Miljana Kulić bježi iz Zadruge!

Bošnjaci ako žele očuvati Bosnu i Hercegovinu, onda je vrijeme za dogovore!