in

Novi učesnici i novi prijedlozi obilježili treći “Zenica Meet Up”

Slatka-Tajna.Eu

U utorak, 27. aprila ove godine, u organizaciji i-platforme i Gradske uprave Zenica, održan je treći “Zenica Meet Up”. Zahvaljujući predanom radu i uposlenika Gradske uprave Zenica, kao i bh. predstavnika i-platforme, za navedeni “Zenica Meet Up”, iz mjeseca u mjesec, raste zainteresiranost građana. Tako smo i ovaj put imali priliku upoznati nova lica, porijeklom iz Zenice, a koja trenutno žive na različitim kontinentima.

Među njima svoje mjesto imala je i gospođa Amra Mehmedić, pomoćnica zeničkog gradonačelnika za privredu i razvoj. Uvažena gospođa Mehmedić jedna je od povratnica u svoj rodni grad. Sve prisutne, a koji do tada nisu u potpunosti razumjeli rad i ciljeve i-platforme, naš predstavnik u Bosni i Hercegovini, gospodin Aldin Vrškić, upoznao je sa istim.

Uobičajeno, nakon početnog predstavljanja učesnika i upoznavanja, krenuli smo s radom. Za čišću i ekološki osvješteniju Zenicu pobrinuo se, sa svojim prijedlogom, Zeničanin s kanadskom adresom. Naime, redovni učesnik ovih susreta ponudio je rješenja u vidu softvera, a koji bi, prvobitno, služili za nadgledanje deponije. Da bi se projekat mogao realizirati, potrebno je, prije svega, da isti bude u vlasništvu javnog preduzeća, kao i da se u njegovu dalju sprovedbu uključe IT stručnjaci iz Zenice koji bi, u konačnici, i profitirali zahvaljujući ovom projektu. Predstavnici Grada podržali su ovaj, kao i većinu prijedloga koji su u korelaciji sa IT industrijom te nagovijestili moguću dalju saradnju u vezi s ovom tematikom.

Još jedan zanimljiv prijedlog došao je od Zeničanina nastanjenog u New York-u, a koji je, između ostalog, košarkaški trener i suvlasnik jedne internacionalne sportske akademije. Spomenuti gospodin predložio je da se u “Veliku jabuku”, uz finansijsku pomoć Gradske uprave, pošalju najtalentiraniji mladi zenički košarkaši koji bi bili gosti akademije i na taj način dobili određenu nadopunu, već postojećeg, znanja. Također, prijedlog je i da se u okviru Zenica Summer Festa, u augustu, osnuju košarkaški kampovi za mlade zeničke košarkaše koji bi, u svom gradu, učili od iskusnijih košarkaša. Spomenuti kamp bio bi dijelom manifestacije “Dani dijaspore”.

Na koncu, iznesen je i prijedlog izgradnje spalionice, putem sredstava Evropske Unije, te je ponuđena mogućnost izrade kartografskog prikaza grada kroz historiju, a o svemu ovome raspravljat će se i na budućim sastancima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prvi naredni zakazali smo za 25. maj u 19:00h.

Preuzeto: iplatform.ch


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sberbank više nego udvostručio kvartalnu dobit

Vojvodina autogolom potvrdila četvrtu uzastopnu titulu Zvezde