in

Česi prosvjedovali protiv predsjednika Zemana

Slatka-Tajna.Eu

Gotovo 10.000 Čeha prosvjedovalo je u Pragu protiv predsjednika Miloša Zemana, pozivajući ga da odstupi s dužnosti zbog njegovih, kako tvrde, proruskih stajališta kojima nije mjesto u članici Europske unije.

Skup je organiziran nakon što je Miloš Zeman prošle nedjelje sugerirao da Rusija nije nužno odgovorna za eksploziju u skladištu streljiva 2014. u Češkoj u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

Kazao je da se ne može isključiti mogućnost da se dogodila nesreća.

Češka vlada prije toga je objavila da sumnjiči dvojicu ruskih špijuna, one koji su osumnjičeni i da su otrovali Sergeja Skripalja i njegovu kćer u Britaniji 2018.

Moskva odbacuje sve optužbe.

Prosvjednici su pozvali senatore da podignu ustavnu tužbu protiv Zemana zbog izdaje što bi dovelo do njegove smjene. Prosvjedi su održani i u drugim gradovima.

– Moramo reći jasno ‘ne’ utjecaju predsjednika Zemana zbog stajališta naše zemlje prema Rusiji, rekla je Hana Strasakova, glasnogovornica skupine Million Moments koja je organizirala prosvjed na kojem se po procjenama policije okupilo 10.000 ljudi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Zatražimo ustavnu tužbu protiv predsjednika Zemana zbog izdaje, poručili su prosvjednici.

Zeman često izražava proruska stajališta.

Zauzimao se za kupnju ruskog cjepiva protiv COVID-19 Sputnjik V te da se pozove ruski Rosatom da sudjeluje na natječaju za izgradnju nuklearke. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NISAM ZNALA ŠTA ZNAČI BOLEST: Jelena Veljača otkrila detalje o zdravstevnom problemu

Samsung ponovo najveći svjetski proizvođač mobitela