in

UNDP pomaže Mostaru / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Gradskoj vijećnici održan sastanak gradonačelnika Grada Mostara Maria Kordića i predstavnika UNDP-a. Sastanku je bio nazočan Edis Arifagić, šef Programa za lokalni razvoj UNDP-a i Božena Bohm Kaltak, regionalna program menadžerica UNDP-a.

Na sastanku se razgovaralo o konkretnim mogućnostima pomoći od strane UNDP-a Gradu Mostaru kroz različite projekte posebno rješavanja problema deponije otpada, nastavka izgradnje sportske dvorane, rekonstrukcija zgrade ”Nama” te oko poboljšanja rada i usluga javnih komunalnih poduzeća. Također bilo je govora vezano za poboljšanje transparentnosti rada gradske uprave, digitalizacije, informatizacije upravljanja gradskom imovinom, kao i pomoći pri uvođenje sustava e-uprave za Grad Mostar te pristupanju izrade revizije izrađene Strategije razvoja Grada Mostara.

Dogovorena je i pomoć pri unaprjeđenju usluga i digitalizacije javnog prijevoza u gradu Mostaru kao i sufinanciranje izrade Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP).

Grad Mostar je nakon javnog poziva odabran kao partner u provedbi projekta PIPLS-Projekt unaprjeđenja učinkovitosti lokalnih usluga u BiH, koji provodi UNDP u suradnji s Veleposlanstvom Švedske u BiH, priopćeno je iz Grada Mostara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Cilj projekta je unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu, uspostavljanje sustava za strateško upravljanje javnom imovinom, transparentno knjiženje, unaprjeđenje vještina uposlenih, definiranje politika i pravilnika za upravljanje imovinom na lokalnoj razini i drugo.

Dogovoren je nastavke uspješne suradnje na provedbi projekata energijske učinkovitosti.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Marko Kutlić, jedan od najtalentovanijih muzičara novije generacije, dolazi na CMC festival – Hayat Production

Meridian dominira kvotama u za polufinale Lige šampiona: City 2.50