in

Studenti novinarstva upoznali osnovnoškolce s prednostima i manama youtubera / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga studenata novinarstva Press i Odjel novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru povodom Dana medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku organizirali su radionicu pod nazivom ”Influenceri i youtuberi – posao ili hobi u 21.stoljeću?” za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole.

Program je započeo uvodnim predavanjem doc. dr. sc. Ivane Sivrić na temu ”Influenceri, youtuberi i prikriveno oglašavanje”, a zatim su studenti novinarstva vodili radionicu pod nazivom ”Prednosti i mane života influencera i youtubera u suvremenom digitalnom prostoru”.

Foto: PR / Predavanje doc. dr. sc. Ivane Sivrić

Kroz predavanje i radionicu učenici su kritički promišljali o utjecaju influencera i youtubera i prepoznavanju prikrivenog oglašavanja na društvenim mrežama kroz konkretne primjere.

”Djeca su uvijek timski igrači, rado se odazivaju i aktivno sudjeluju, baš kao i danas kroz interaktivnu radionicu, gdje su zaista prepoznali koliko je prikriveno oglašavanje prisutno u medijima. Čast nam je i zadovoljstvo što smo uspjeli organizirati jednu ovakvu radionicu te što je i škola pozitivno odgovorila na naš poziv”, kazala je doc. dr. sc. Ivana Sivrić, profesorica na Studiju novinarstva.

Posjetom Sveučilišnoj televiziji SUM TV, gdje su učenici upoznati s načinom rada televizijske redakcije i produkcije programa, završen je cijeli program, a svi sudionici su dobili potvrde o sudjelovanju.

Foto: PR / Važne poruke

Predsjednica Udruge Press, Emili Ibrulj, istaknula je kako je ovo početak planiranih radionica i predavanja iz oblasti medijske pismenosti.

”Udruga Press želi pridonijeti stvaranju poticajnog okruženja za učenje o medijima, osnažiti učenike na kritičko vrednovanje medijskog sadržaja te ukazati na važnost medijske edukacije već od rane dobi. Ovo je odlična prilika za studente gdje prenosimo stečena znanja sa Studija novinarstva iz područja medijske pismenosti te medija i odgoja djece”, kazala je Ibrulj.

Na radionici je sudjelovalo 15 učenika iz Osnovne škole Ivana Gundulića u Mostaru zajedno sa školskom pedagoginjom te školskom knjižničarkom.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Korona virus stigao u Srbiju | ep193deo02

Prva izjava Darka Lazića, pjevač priznao: Posvađali smo se!