in

Klapa Šufit svim učesnicima CMC festivala žele mirno more – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Klapa Šufit na ovogodišnjem će se CMC festivalu u Vodicama predstaviti pjesmom “Mirno ti more” koja je plod dugogodišnjeg prijateljstva s Vojanom Koceićem.

Prva je ovo muzička saradnja s Vojanom iz PILOT studija, a posebna je i po tome što je Vojan autor muzike i teksta, ali i spota. Tekst uz njega potpisuje Elvis Sršen, dok su za aranžman zaslužni Leo Škaro, Vojan i Vinko Didović. Zašto baš ova pjesma, odakle inspiracija i kako je to napraviti baš sve, od slova, nota do vizuala, otkrio nam je autor:

S dečkima iz klape znam se već nekoliko godina iz različitih đireva pa nam je zato sve išlo glatko, jednostavno i bez puno filozofiranja. Kako nema svirki u ovo pandemijsko vrijeme, idealno je vrijeme za pisanje. Tako je onda došlo i do drage mi suradnje sa Šufitom. Snimali smo na nekoliko lokacija, dodali još kadrove u kojima se pojavljuje ženski lik. Dečki su profesionalci pa nismo imali neočekivanih situacija i iznenađenja. Iako nam je prva, nadam se da nam nije zadnja saradnja.

Snimanje spota teklo uz poštivanje epidemioloških mjera

U ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa, iako nemamo mogućnosti nastupa, odlučili smo snimiti novu pjesmu te bar na taj način imati kakav-takav doticaj s našom vjernom publikom – rekao nam je klapski bas Zdeslav Mišurac: Snimanje se odvilo na jedan lijepi, sunčani dani kada smo napokon mogli malo opuštenije izići na zrak. Međutim, i tada smo držali propisanu distancu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vjerovatno je to i jedan od razloga što su se dečki “nahodali” kroz spot. Prva izvedba pjesme, Klapa Šufit “Mirno more”, bit će na CMC festivalu u Vodicama.

Posebno se radujemo festivalu jer ćemo tada opet moći na binu zajedno kao klapa. Nadamo se da će ovaj put, za razliku od prošle godine, biti prisutna i publika jer je u Vodicama uvijek prava fešta. Nadamo se da ćete uživati u pjesmi i da se čim prije vidimo na koncertima – naglasio je Zdeslav.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zašto je prekinuto online praćenje suđenja u Sudu BiH?

Marijana Mićić brutalno udara psa nasred ulice! Skandalozno ponašanje glumice, šokantan snimak (VIDEO)