in

Hrizostom: Osim brige za sebe i zdravlje najbližih, pomozimo i drugima (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je danas iz sjedišta Mitropolije u Sarajevu, vaskršnju poruku uz isticanje važnosti brige za drugoga, posebno u ovo vrijeme pandemije.

“Osim primarne brige za svoje i zdravlje naših najbližih, jednako vodimo računa da pomognemo i drugima. Da im, koliko to možemo, pomognemo da što lakše prođu ovo teško vrijeme kušanja, stradanja i borbe za život. Apelujemo da se vakcinišete, time pomognete sebi i drugima, svima zajedno da pobijedimo ovu pošast 21. vijeka”, naglasio je.

Vaskrs je hrišćanski praznik koji simbolizira pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom. Proslavi Vaskrsa prethodi priprema višenedjeljnim postom. Pravoslavni vjernici najprije je počinju u hramovima, okupljeni u zajednici na Svetoj liturgiji, čiji vrhunac predstavlja pričešćivanje – sjedinjenje s Bogom.

Proslava Vaskrsa nastavlja se u krugu porodice, gdje posebnu radost (naročito djeci) predstavlja tucanje šarenim vaskršnjim jajima. Šareno jaje predstavlja samu simboliku Vaskrsa. Јaje je simbol rađanja života.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vaskrs je u nedjelju – 2. maja. Taj praznik slavi se tri dana, tokom kojih se pravoslavci pozdravljaju sa Hristos vaskrse, uz otpozdrav – Vaistinu vaskrse.

Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista najstariji je hrišćanski praznik i praznuje se još od prvih vremena hrišćanstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Evroliga odlučila da li će publika na fajnal-for – Virus korona

NOVA NADA POPULARNE PORODICE: Silvija Đogani osvaja vatrenim plesom