in

EU se mora pripremiti na teške odnose s Rusijom

Slatka-Tajna.Eu

Čini se da je Rusija odlučila namjerno jačati napetosti sa Zapadom i stoga se EU mora pripremiti na teške odnose s tom zemljom, izjavio je  visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

– Mislim da se moramo pripripremiti na dugo i teško razdoblje u našim odnosima s Rusijom, rekao je Borrell u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

– Naši odnosi s Rusijom nastavljaju se pogoršavati i sada su na najnižoj razini. Nažalost, ne možemo isključiti da se ta negativna tendencija neće nastaviti i dosegnuti još opasniju razinu, dodao je.

Borrell je izrazio zabrinutost zbog raspoređivanja ruskih snaga na granici s Ukrajinom, zbog sudbine oporbenog aktivista Alekseja Navaljnog i diplomatske krize s Češkom. 

– Rusija trenutačno ne pokazuje ni najmanju volju za okončanje sukoba s Ukrajinom i prihvaćenje njezina teritorijalnog integriteta, rekao je Borrell pozivajući Moskvu da prestane s provokacijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istaknuo je da EU ne želi poticati eskalaciju napetosti te ustvrdio da neće prihvatiti taktiku zastrašivanja koju primjenjuje Rusija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nina Stojanović u glavnom žrijebu Madrida

KLEOPATRA PRORIČE SUDBINU ČITAOCIMA: Misli o samoubistvu izbij iz glave