in

HARTZ IV PRIMAOCI dobijaju u Maju 150 Eura dodatnu pomoć po članu

Slatka-Tajna.Eu

To znači da će se stvarni troškovi smještaja i grijanja i dalje pokriti, a procjena imovine provodit će se samo u ograničenoj mjeri. Pored toga, oni koji imaju pravo na beneficije automatski dobijaju jednokratnu uplatu od 150 eura u maju 2021. godine. Ured za porodične beneficije takođe automatski isplaćuje dječji bonus. Nije potrebna posebna aplikacija.

U cilju suzbijanja ekonomskih posljedica pandemije korone i ublažavanja socijalnih tegoba, zakonodavac je odlučio produžiti mjere za paket ekonomskog i kriznog upravljanja do 31. decembra 2021. godine paketom socijalne zaštite III. Pojednostavljeni pristup osnovnom osiguranju u centrima za zapošljavanje tako je moguć do kraja decembra 2021. godine.

Na taj način zakonodavac nudi samozaposlenima posebno garanciju izvan savezne i državne pomoći da je nivo egzistencije osiguran, da ljudi ne moraju napustiti svoje poznato okruženje i da se održava starosna sigurnost. Čak i nakon 1. aprila 2021. godine, postojat će samo ograničena procjena imovine. Stvarni troškovi smještaja i dalje će se priznavati.

Svim odraslim osobama koje imaju pravo na naknadu za Hartz IV ili socijalnu naknadu u maju 2021. godine i koje žive same ili u partnerstvu, centar za zapošljavanje u maju 2021. automatski će isplatiti jednokratnu uplatu od 150 eura radi nadoknade dodatnih ili povećani troškovi uzrokovani koronom. Isto se odnosi na 18-24-godišnjake u roditeljskom domu, pod uslovom da dječiji doplatak ne uzimaju u obzir kao prihod. Ne mora se podnijeti posebna prijava.

Pored toga, novi Treći zakon o poreznoj pomoći za koronu takođe predviđa dječji bonus za 2021. godinu, koji će se isplaćivati ​​iz porodičnih davanja kao jednokratna uplata od 150 eura porodicama koje imaju pravo na dječiji dodatak u maju 2021. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za ovaj dječji bonus ne treba se prijavljivati ​​- on se isplaćuje automatski. Dodatne informacije dostupne su na www.familienkasse.de .

Samozaposlene ljude i umjetnike i dalje će podržavati telefonska linija za samozaposlene. Zaposleni pružaju informacije o pitanjima o osnovnom osiguranju i drugim sredstvima od savezne vlade i vlade država. Na telefon za samostalne usluge
možete se besplatno obratiti od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati na 0800 4 5555 21.

Više informacija o prednostima osnovne sigurnosti možete pronaći na web stranici agencije za zapošljavanje:  https://www.arbeitsagentur.de/m/corona-grundsicherung/

https://www.arbeitsagentur.de/vor-ort/rd-rps/ueber-uns/presse/2021-019

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vješto je skrivao od javnosti: Otkriveno ko je djevojka Bake Praseta (foto)

Nadal spasio meč loptu i 12. put slavio u Barseloni