in

Pravila po novom izglasanom zakonu u Njemačkoj

Slatka-Tajna.Eu

Bundestag je donio novi zakon o zaštiti od infekcija sa pravilima nazvanim Corona “hitnom kočnicom”.

U posljednje vrijeme mnogi ljudi nisu progledali pravila korone. Svaka savezna država pošla je svojim putem, što je rezultiralo različitim ograničenjima. Ali to bi trebalo biti gotovo sada. Bundestag je u srijedu izmijenio Zakon o zaštiti od infekcija. Rezultat: Corona “hitna kočnica” sa obavezujućim i jedinstvenim pravilima na snagu stupa u subotu.

Šta znači “hitna kočnica”

“Hitna kočnica” stupa na snagu kada sedmodnevna incidencija (broj novih infekcija na 100.000 stanovnika u jednoj sedmici) u opštini ili okrugu pređe 100 tokom tri uzastopna dana. Tada vrijedi sljedeće:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor slike: ZDF Heute
  • Privatni sastanci ograničeni su na članove domaćinstva i maksimalno na jednu dodatnu osobu. Djeca mlađa od 14 godina su isključena – do sada se djeca od 14 godina ne računaju u NRW. Još jedna nova karakteristika je da se ta ograničenja za kontakt odnose i na privatne sobe, tj. Vaš vlastiti stan.
  • Ograničenja izlaza primjenjuju se između 22 sata i 5 sati ujutro i ne smijete napustiti svoj dom ili imanje. Međutim, postoje izuzeci, uključujući hitne slučajeve, profesionalnu praksu ili izvođenje psa u šetnju. Džoging i šetnje su dozvoljeni do ponoći, ali samo sami.
  • Za kupovinu izvan trgovine prehrambenih proizvoda, drogerija, knjiga ili cvijeća vrijedi sljedeće: Kupci mogu ući u prodavnice samo ako pokažu negativni Corona test i imaju zakazan sastanak. Ako vrijednost incidencije naraste iznad 150, može se preuzeti samo ona naručena roba.
  • Zabranjene su nemedicinske usluge zagrljaja tijela. Izuzetak su frizerske usluge i njega stopala. Međutim, kupci moraju pokazati negativan rezultat testa korone koji ne smije biti stariji od 24 sata.
  • Beskontaktni sportovi na otvorenom dozvoljeni su samo sami, u parovima ili u vašem domaćinstvu. Djeca mlađa od 14 godina smiju se baviti beskontaktnim sportom do pet osoba.
  • Poslodavci moraju pružati usluge Homeoffica , gdje je to moguće.

“Hitna Kočnica” ponovo ne stupa na snagu sve dok incidencija ne padne ispod 100 tokom pet uzastopnih radnih dana.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Maja Šuput otkrila ko je dao ime njenom sinu: Nije ni ona niti njen muž!

Kompanija R&S na Bjelašnici i Igmanu zasadila 2500 sadnica drveća / Bljesak.info