in

Pravila po novom izglasanom zakonu u Njemačkoj

Slatka-Tajna.Eu

Bundestag je donio novi zakon o zaštiti od infekcija sa pravilima nazvanim Corona “hitnom kočnicom”.

U posljednje vrijeme mnogi ljudi nisu progledali pravila korone. Svaka savezna država pošla je svojim putem, što je rezultiralo različitim ograničenjima. Ali to bi trebalo biti gotovo sada. Bundestag je u srijedu izmijenio Zakon o zaštiti od infekcija. Rezultat: Corona “hitna kočnica” sa obavezujućim i jedinstvenim pravilima na snagu stupa u subotu.

Šta znači “hitna kočnica”

“Hitna kočnica” stupa na snagu kada sedmodnevna incidencija (broj novih infekcija na 100.000 stanovnika u jednoj sedmici) u opštini ili okrugu pređe 100 tokom tri uzastopna dana. Tada vrijedi sljedeće:

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuIzvor slike: ZDF Heute
  • Privatni sastanci ograničeni su na članove domaćinstva i maksimalno na jednu dodatnu osobu. Djeca mlađa od 14 godina su isključena – do sada se djeca od 14 godina ne računaju u NRW. Još jedna nova karakteristika je da se ta ograničenja za kontakt odnose i na privatne sobe, tj. Vaš vlastiti stan.
  • Ograničenja izlaza primjenjuju se između 22 sata i 5 sati ujutro i ne smijete napustiti svoj dom ili imanje. Međutim, postoje izuzeci, uključujući hitne slučajeve, profesionalnu praksu ili izvođenje psa u šetnju. Džoging i šetnje su dozvoljeni do ponoći, ali samo sami.
  • Za kupovinu izvan trgovine prehrambenih proizvoda, drogerija, knjiga ili cvijeća vrijedi sljedeće: Kupci mogu ući u prodavnice samo ako pokažu negativni Corona test i imaju zakazan sastanak. Ako vrijednost incidencije naraste iznad 150, može se preuzeti samo ona naručena roba.
  • Zabranjene su nemedicinske usluge zagrljaja tijela. Izuzetak su frizerske usluge i njega stopala. Međutim, kupci moraju pokazati negativan rezultat testa korone koji ne smije biti stariji od 24 sata.
  • Beskontaktni sportovi na otvorenom dozvoljeni su samo sami, u parovima ili u vašem domaćinstvu. Djeca mlađa od 14 godina smiju se baviti beskontaktnim sportom do pet osoba.
  • Poslodavci moraju pružati usluge Homeoffica , gdje je to moguće.

“Hitna Kočnica” ponovo ne stupa na snagu sve dok incidencija ne padne ispod 100 tokom pet uzastopnih radnih dana.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Maja Šuput otkrila ko je dao ime njenom sinu: Nije ni ona niti njen muž!

Kompanija R&S na Bjelašnici i Igmanu zasadila 2500 sadnica drveća / Bljesak.info