in

Superliga se osipa, klubovi masovno izlaze

Slatka-Tajna.Eu

Engleski premijerligaši Čelsi, Mančester Siti i Arsenal, kao i španski klubovi Barselona i Atletiko Madrid, povlače se iz nove evropske fudbalske Superlige, prenose večeras svjetski mediji.

O tom potezu razmišljaju i u Totenhemu.

Britanski BBC prvi je prenio informaciju da Čelsi i Siti spremaju dokumentaciju kako bi se povukli iz Superlige, a nedugo zatim mediji su javili da će njihovim putem krenuti Arsenal i dva španska predstavnika. Mančester siti je objavio zvanično saopštenje da se povlači iz Superlige.

Formiranje Superlige iniciralo je 12 najbogatijih klubova u Evropi, među kojima su pored Čelsija, Sitija, Arsenala, Barselone i Atletiko Madrida još Liverpul, Mančester junajted i Totenhem, Milan, Inter, Juventus i Real Madrid.

Oni su dogovorili formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa, a ideja je naišla na osudu fudbalskog svijeta.

U jeku rasprave o novoj Superligi, britanski mediji su prenijeli i da je Ed Vudvord podnio ostavku na mjesto izvršnog potpredsjednika Mančester junajteda, koji je takođe među “12 veličanstvenih”, kao i da će otići na kraju 2021. godine.

Italijanski mediji navode da će se iz Juventusa povući jedan od zagovornika formiranja Superlige Andrea Anjeli, što bi bio veliki udarac formiranju velikog takmičenja.

Šta kaže Florentino Perez

Baš negdje u trenutku kad su se engleski klubovi počeli najavljivati svoj odlazak Florentino Perez autorizovao je intervju koji je dao L’Equipeu. Između ostalog u njemu je rekao i sljedeće:

“Ne bojim se da će klubovi početi napuštati Superligu. Situacija je toliko ozbiljna da su se svi složili kako bi trebalo da pronđemo rješenje i iznesemo ovaj projekt. Niko nije bio natjeran da u njega uđe.”

Rekao je i da je siguran kako će dio Superlige jednog dana biti i Bajern i PSŽ, klubovi koji su odbili da nastupaju u njoj, ali i dodao da s njima nije održan razgovor na tu temu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na prijetnje iz Uefe ovako je odgovorio:

“Prijetnje i uvrede nisu pravi put. Sankcija neće biti jer nas štiti zakon. I zdravi razum. Superliga je dobra ideja i spremni smo sa svima pričati kako bismo sačuvali fudbal. UEFA osmišljava format takmičenja za 2024. koji nikome nije jasan. Ne preduzmemo li nešto svi ćemo dotad umrijeti. UEFA nije željela našu ideju, već je smislila svoju. Potrebna je reforma ili slijedi smrt. A predsjednik UEFA je odabrao smrt”, prenosi Index.

Španski mediji navode da bi večeras oko ponoći mogao biti održan sastanak čelnika Superlige. Jedina tema biće najavljeno istupanje klubova i dalji koraci.

Čeferin: Nisam ni sumnjao da je Siti dovoljno hrabar da prizna grešku

Mančester siti je bio posljednji klub koji je potpisao pristupanje osnivačkoj grupi Superlige i uz Čelsi prvi koji je najavio da iz nje izlazi. Hitno je tu potvrdu i istakao na službenim kanalima kojima komunicira, a vrlo brzo zatim i dobio odgovor iz UEFA, koji potpisuje Čeferin:

“Oduševljen sam što mogu izraziti novu dobrodošlicu MAnčester sitiju u evropsku fudbalsku porodicu”, poručio je Uefin prvi čovjek napisavši da je klub postupio mudro što je poslušao glasove, među njima i glasove navijača, koji su ukazivali na dobre stvari aktuelnog fudbalskog poretka.

“Kao što sam rekao na kongresu UEFA, treba imati hrabrosti priznati grešku, a ja nikad nisam sumnjao da je Siti to sposoban. Taj klub daje našem sportu veliku vrijednost i presrećan sam što ćemo nastaviti suradnju”, poručio je Čeferin.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KRISTIJAN GOLUBOVIĆ OCRNIO JELENU KARLEUŠU: Otkrio sve o njenom propalom braku!

EVO KO SU NAJPLAĆENIJE RIJALITI ZVIJEZDE: Honorar preko 500.000 KM!