in

Modrić peti ili Kovačić četvrti put

Slatka-Tajna.Eu

Real Madrid i Chelsea susrest će se u polufinalu Lige prvaka, što znači da će hrvatski reprezentativac sigurno zaigrati u finalu 29. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.

Naime, u “Kraljevskom klubu” važnu ulogu ima Luka Modrić, a u Chelseaju Mateo Kovačić, njegov suigrač iz nacionalne vrste i bivši suigrač iz Reala.

Luka Modrić mogao bi ove sezone tako osvojiti svoju petu Ligu prvaka u svom petom finalu, osim ako Kovačić ne izbori svoj prvi finale s Chelseajem, odnosno četvrti u karijeri, jer u tri je bio s Realom.

Real Madrid se ujednonakon tri godine ponovno vraća u polufinale Lige prvaka i u prvoj utakmici (27. ili 28. travnja) ugostiti će Londončane, koji su u četvrtfinalu izbacio Porto.

Do sada su od hrvatskih igrača naslov prvaka Europe osvojili Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Dario Šimić, Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren i Ivan Perišić.

Bilo je hrvatskih nogometaša koji su osvajali europski naslov i u bivšoj državi. Robert Prosinečki je kao član Crvene zvezde slavio u Kupu prvaka u svibnju 1991. godine. Beogradska momčad u Bariju je nakon jedanaesteraca pobijedila Olympique Marseille s 5-3 (0-0).

Luka Modrić je apsolutni hrvatski rekorder s četiri osvojene Lige prvaka, a sve četiri je osvojio u dresu Real Madrida (2014, 2016, 2017, 2018). Mateo Kovačić ima tri europska naslova, također u dresu ‘Kraljevskog kluba (2016, 2017, 2018), dok je Dario Šimić dva puta bio prvak Europe u dresu Milana (2003, 2007).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

HURRICANE PRED ODLAZAK NA EUROSONG: Goca Tržan nas ničim nije uvrijedila!

Ono što prvo vidite na slici otkriva kakva ste osoba