Categories: Sport

Košarkaši Igokee poraženi od Budućnosti

Podgorička Budućnost ubjedljivo je pobijedila Igokeu na svom terenu, u zaostalom meču iz šestog kola regionalne košarkaške lige rezultatom 92:64.

Budućnost je tako došla do 21. pobjede u sezoni i ostaje u trci za prvo mjesto sa Crvenom zvezdom, od koje trenutno ima trijumf više, ali i meč više, dok oba kluba imaju po tri poraza.

Igokea je doživjela šesti poraz, pa će najlakše prebroditi sve brige oko plasmana u plej-of tako što će savladati Mornar u direktnom duelu u Laktašima, u okviru posljednjeg kola.

Nakon veoma neizvjesnih prvih 10 minuta, koji su pripali gostima sa poenom razlike – 15:14, malo ko je mogao da očekuje “uragan” domaćina u drugoj četvrtini, koju su dobili sa nestvarnih 32:11.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U trećoj dionici, Budućnost je održavala prednost, čak je malo i dizala do plus 26. Već je bilo jasno ko će slaviti u ovoj utakmici, ali Budućnost nije stajala, pa je tako u posljednjoj četvrtini domaćin samo uvećao prednost i pobjedu do konačnih 92:64.

Najefikasniji u ovom trijumfu podgoričkih “plavih” bio je Fedor Žugić sa 17 poena, Petar Popović je dodao 13, Vili Rid 12, a DŽastin Kobs 11 poena.

Kod Igokee, jedini koji je pružao kakav-takav otpor bio je Nikola Jovanović sa 29 poena i osam skokova.

Igosima sada predstoji da se dobro pripreme za odlučujući meč protiv Mornara na svom terenu, jedino ako Budućnost u zaostalom susretu savlada Barane, onda će sve biti jasno i Igokea će u plej-of i prije tog posljednjeg kola.

Redakcija

Recent Posts

Žestoke borbe na sjeveru Gaze, Izrael brani ofenzivu na Rafah pred ICC-jem

Izraelski tenkovi u RafahuFoto: Israel Defense Forces / ReutersIzrael je u petak pred Međunarodnim sudom…

46 minuta ago

NAJPOZNATIJA REGIONALNA VODITELJICA: Nikolina Pišek žrtva prevare

Jedna od najpoznatijih regionalnih voditeljica Nikolina Pišek na društvenoj mreži Instagram upozorila je svoje pratioce…

49 minuta ago

Takve djevojčice se rađaju jednom…

Rusku gimnastičarku Lalu Kramarenko (19) nazivaju fenomenom modernog sporta. Ima jedinstvene prirodne sposobnosti i nevjerovatnu…

1 sat ago

Poslodavci traže hitna rješenja za rasterećenje plaća, liberalizaciju tržišta radne snage i smanjenje parafiskalnih nameta

Održani su sastanci sa poslodavcima iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Bugojna, Jablanice, Prozora/Rame, Posušja, Širokog Brijega, Gruda,…

1 sat ago

POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Švajcarska želi da ih Milica Pavlović predstavlja na Evroviziji

Nedavno je održana Evrovizija, a iako su mnogi očekivali pobjedu Hrvatske, ona je otišla u…

2 sata ago

Pet frizura koje će biti u trendu ovoga ljeta

Ljeto se bliži, a s njim se najavljuju i glavni trendovi u svijetu frizura. Da,…

2 sata ago