in

Siti i Real bez većih problema u polufinalu Lige šampiona

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Mančester Sitija i Real Madrida plasirali su se bez većih problema u polufinale Lige šampiona.

Siti je slavio na gostovanju Borusiji Dortmund identičnim rezultatom kao i u prvoj utakmici – 2:1, dok je Real sa Liverpulom odigrao bez golova i tako sigurno sačuvao prednost od 3:1 iz prvog duela.

Mančester Siti – Borusija Dortmund

Nakon početnog ispitivanja snaga, Borusija je povela u 15. minutu. Akcija je tekla po lijevoj strani, a nakon što se lopta odbila na ivicu šesnaesterca mladi Jude Belingam je fenomenalno šutirao i pogodio same rašlje gola gostiju za 1:0.

Potom je uslijedio pritisak Građana koji su bili blizu izjednačenja u 26. minutu, ali De Brujne je uzdrmao prečku.

Do kraja prvog dijela dobre prilike su imali Mahrez čiji udarac je izblokiran u povoljnoj situaciji i Zinčenko koji je šutirao pod prečku, ali se Hic nije dao prevariti i nakon prvih 45 minuta Borusija je imala rezultat koji je vodio dalje.

Na startu drugog dijela u 55. minutu dosuđen je sumnjiv penal za Mančester Siti nakon što je Emre Čan igrao rukom u svom kaznenom prostoru, iako je možda prethodno sam sebe pogodio glavom u ruku.

Ipak, nakon pregleda VAR-a jedanaesterac je potvrđen, a Mahrez je bio siguran za 1:1.

Borusija nakon toga nije imala snage da ozbiljnije ugrozi gol Građana, koji su u 76. minutu golom Fodena došli do preokreta i trijumfa 2:1 za potvrdu prolaska dalje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mančester Siti će u polufinalu igrati protiv PSŽ-a, u okršaju koji mnogi opisuju kao finale prije finala.

Liverpul – Real Madrid

Domaćin je silovito počeo meč i već u 3. minutu Salah je bio sam ispred Kurtoe, ali je golman Reala fenomenalno odbranio njegov udarac iz blizine.

U 11. minutu sjajno je šutirao Milner s 20-ak metara, ali je Kurtoa izvadio loptu ispod same prečke, nakon čega je Real uspostavio terensku ravnotežu.

Kraljevi su mogli do gola u 20. minutu kada je Benzema šutirao iskosa u šesnaestercu, ali stativa je spasila Redse. Potom se igralo nešto mirnije, da bi Liverpul u finišu prvog dijela za samo 60 sekundi propustio dvije izvrsne prilike preko Salaha i Vajnalduma i na odmor se otišlo bez golova.

Liverpul je prijetio i na početku drugog poluvremena preko Firmina, ali je Kurtoa još jednom spasio Real u 48. minutu.

Pokušali su Redsi i s izmjenama, ali ni to nije urodilo plodom. Najbolju šansu do kraja propustili su Žota i Salah, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Real Madrid će u polufinalu igrati protiv Čelsija koji je prethodno eliminisao Porto.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Grlić Radman i ef. Kavazović: Otvorena i intenzivna komunikacija / Bljesak.info

Fotka iz spavaće sobe u Dubajiu: Dara u krevetu sa Tonijem, pjevačica prigrlila 21 godinu mlađeg dečka