in

Generalna konzulica Vera Sajić razgovarla sa vlasnikom škole Premium Mental Arithmetik 

Slatka-Tajna.Eu

Generalna konzulica BiH u Minhenu Vera Sajić razgovarla je sa vlasnikom škole Premium Mental Arithmetik, Nikolom Nenadićem.

Generalnoj konzulici Sajić je predstavljen rad ove škole koja koristi patentirani program Menar za izvođenje nastave iz mentalne aritmetike. Menar predstavlja jedinstveni program u Njemačkoj, koji potiče iz Istočne Azije i dugi niz godina je u upotrebi u više od 50 zemalja širom svijeta.

Program je namjenjen djeci uzrasta od 4 do 12 godina a ova jedinstvena metoda poboljšava matematičke i kognitivne sposobnosti djeteta i doprinosi bržem računanju, koncentraciji i pažnji, fotografskom pamćenju, logičkom i analitičkom razmišljanju, povećanju inteligencije i kreativnosti.

Vlasnik škole Nikola Nenadić je tokom razgovora informisao generalnu konzulicu Veru Sajić da školu trenutno pohađa oko 90 đaka, (djeca porijeklom iz Kine, Rusije, Turske, prostora bivše Jugoslavije i Njemačke) da rade u malim grupama, da se poštuju sve preporuke vlasti SR Njemačke, pa se nastava u zavisnosti od aktuelnih mjera održava u učionicama ili online.

Tim škole čine isključivo profesionalni nastavnici, koji su prošli međunarodnu obuku a djeca nakon savladavanja rada na abakusu i sticanja sposobnosti korištenja obe moždane hemisfere, postaju Premium Mental Arithmetik Kinder.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Generalna konzulica Vera Sajić je izrazila zadovoljstvo što je vlasnik škole mlad i školovan poslovni čovjek porjeklom iz Banja Luke, zahvalila se na prezentaciji i  prihvatila poziv da bude gost u ovoj školi kada to epidemiološke mjere budu dozvoljavale.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ONE SU KOPAČICE ZLATA MODERNOG DOBA: Brena, Karleuša, Dragana, Dara… znale su koga izabrati za partnera

Roza je nova crna – Azra Magazin