in

AstraZeneca samo za starije od 60 godina

Slatka-Tajna.Eu

Španjolsko ministarstvo zdravlja odlučilo je cjepivom protiv koronavirusa AstraZenecom cijepiti samo osobe starije od 60 godina.

Tako je odlučeno nakon što su europski i britanski regulatori pronašli potencijalnu vezu između cijepljenja AstraZenecom i rijetkih slučajeva krvnih ugrušaka u mozgu.

– Cjepivo AstraZeneca primjenjivat će se samo za osobe starije od 60 godina, iako u Europskoj uniji postoje različita mišljenja, rekla je ministrica zdravstva Carolina Darias na konferenciji za novinare nakon sastanka regionalnih šefova zdravstva.

Ministri zdravstva članica Europske unije nisu u srijedu uspjeli dogovoriti zajedničke smjernice za upotrebu cjepiva AstraZeneca protiv covida-19, unatoč pozivima na koordinaciju među državama članicama kako bi se otklonilo nepovjerenje javnosti spram tog cjepiva. Ministri su održali izvanredni virtualni sastanak neposredno nakon što je Europska agencija za lijekove (EMA) promijenila svoje smjernice o cjepivu AstraZenece nakon što je pronašla moguće veze s vrlo rijetkim slučajevima neobičnih krvnih ugrušaka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ipak, EMA je naglasila da prednosti cjepiva i dalje nadilaze rizike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MALO VIŠE I MALO MANJE by Jelena Govedarica: Mia seksepilna, a Tanja ženstvena

IMAL TANJE?