in

Hoće li se Bosanac koji igra u Engleskoj pridružiti Zmajevima?

Slatka-Tajna.Eu

Bosanskohercegovačka djeca rođena i odrasla van BiH dugo godina su bila temelj reprezentacije naše zemlje. Među onima iz dijaspore na koje bi čelnici NSBiH definitivno trebali obratiti pažnju je Arman Taranis.

Radi se o 19-godišnjem fudbaleru rođenom u Danskoj koji je karijeru počeo u tamošnjem Midtjyllandu, odakle je otišao u SönderjyskE, a potom u – Englesku. Danas je član U-23 tima Burnleyja.

“Cilj mi je što više trenirati sa prvim timom Burnleyja, a onda potpisati i profesionalni ugovor. Želja mi je igrati u inostranstvu, kao i za reprezentaciju. Ili za Dansku ili za BiH, rekao je Taranis danskim novinarima.

U tekstu objavljenom na portalu Lixen.dk navodi se kako su Armanovi roditelji porijeklom iz BiH i da bi bili ponosni da jednog dana njihov sin nastupa za Zmajeve, međutim on je po tom pitanju jasan.

“Ko me prvi pozove u A reprezentaciju, za njega će igrati, kroz smiješak je dodao Taranis.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










O životu na sjeverozapadu Engleske, kaže:

“Kultura i okruženje su potpuno drugačiji nego u Engleskoj, bilo je teško u početku, ali dobro su me prihvatili. Već sam stekao neke jako dobre prijatelje.

Taranis je po vokaciji napadač. Dosad je odigrao četiri utakmice za juniorsku reprezentaciju Danske i pritom je postigao dva pogotka.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Morate da vidite Seku Aleksić bez brusa u emisiji: Džinovske g*udi bljesnule iz sakoa, oslobodila ih okova

Pet koraka koji provjereno pomažu u povratku motivacije