in

Microsoft od američke vosjke dobio posao vrijedan 22 milijarde dolara

Slatka-Tajna.Eu

Microsoft je pobijedio na tenderu američke vojske za nabavku lične opreme bazirane na tehnologiji “proširene stvarnosti”, osiguravši narudžbu čija bi vrijednost u sljedećih 10 godina mogla narasti na 21,9 milijardi dolara.

Microsoft, koji je dvije godine sarađivao s vojskom na izradi prototipa Integriranog sistema za vizuelno povećanje (IVAS), saopćio je da vojska pokrenula fazu proizvodnje naočala projektiranih da stvaraju “pojačanu percepciju o situaciji u kojoj se osoba nalazi, omogućujući razmjenu informacija i donošenje odluka u različitim scenarijima”. Naočale će se proizvoditi u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdio je Reutersu glasnogovornik Microsofta za Reuters.

Microsoft je s Pentagonom trebao potpisati i ugovor za usluge računarstva “u oblaku”, vrijedan 10 milijardi dolara, ali taj je posao još uvijek neizvjestan zbog tužbe Amazona – predstavnici Pentagona još u februaru su rekli zastupnicima u Kongresu da Ministarstvo odbrane može odustati od tog ugovora u slučaju dugotrajnog sudskog spora.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PINGU – KUĆNI POSLOVI (PARODIJA)

“Majstor je u blokiranju reformi koje ugrožavaju njegovu korumpiranu i autokratsku kontrolu u RS!”