in

“Zmajevi” pali iz jedine šanse Francuske

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras minimalno od Francuske u utakmici 2. kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

“Zmajevi“ su na stadionu “Grbavica“ odigrali disciplinovanih 90. minuta protiv aktuelnih svjetskih prvaka, koji su do sva tri boda došli praktično nakon samo jedne ostvarene prave prilike prilike. 

Fudbalere Bosne i Hercegovine i u ovoj utakmici umjesto selektora Ivajla Peteva, koji je pozitivan na virus korona, sa klupe je vodio njegov pomoćnik u stručnom štabu Elvir Rahimić. Domaćini su u prvom poluvremenu uspjeli zaustaviti presing, ali i nekoliko puta iz kontranapada i prekida zaprijetiti favorizovanom rivalu. 

Kingsli Koman najviše je šutirao prema golu Ibrahima Šehića u prvom poluvremenu, a izdvajaju se njegovi pokušaji u 11. i 15. minuti. Golman Francuske Hugo Loris prvu intervenciju je imao u 24. minuti kada je ukrotio šut Darka Todrorovića.

Najbolju šansu u prvom dijelu igre imali su “zmajevi“. Igrao se 26. minut kada je Miralem Pjanić ubacio loptu iz kornera, Ahmethodžić bio najviši u skoku, ali je Loris još jednom potvrdio kvalitet i krajnjim naporima sačuvao svoju mrežu. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Trikolori“ su dominirali i u nastavku susreta, a večeras visoko postavljena i disciplinovana odbrana “zmajeva“ uspješno je zaustavljala pokušaje sve do 61. minute. Adrien Rabiota tada je centaršutem u šesnaestarac reprezentacije BiH odlično pronašao Antoana Grizmana, koji loptu glavom šalje iza leđa nemoćnog Ibrahima Šehića za 1:0.

Od dešavanja u drugom poluvremenu pred golom Francuske izdvaja se pokušaj Seada Kolašinca u 55. minuti na asistenciju Radeta Krunića.

Takođe, u 72. minuti “zmajevi“ su tražili penal smatrajući da je Adrien Rabiota napravio prekršaj nad Radetom Krunićem.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Voće koje potiče gubitak kilograma

SVA JE OTEKLA: Šta se desilo Ceci Ražnatović?