in

Za nekoliko sati dostigla cijenu od 165.000 KM

Slatka-Tajna.Eu

Humanitarna organizacija “Zajedno za život” stavila je na aukciju kapitensku traku koju je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo bacio prilikom izlaska s terena, a sve s ciljem pomoći malom Gavrilu Đurđeviću.

Aukcija će trajati tri dana i sav prihod od prodaje će biti doniran kao pomoć malom Gavrilu kome je potrebno 2.500.000 evra za liječenje.

Ukoliko želite da učestvujete u akciji, ili da pratite aukciju, kliknite OVDJE.

Najzaslužniji za ovaj čin je dežurni radnik na stadionu Rajko Mitić koji je, pošto je Roaldo revoltiran jer mu u 93. minutu nije priznat gol, prije kraja napustio teren i bacio traku uzeo istu i odlučio da je donira u dobrotvorne svrhe.

Samo deset časova je bilo potrebno da traka dostigne vrijednost od 10 miliona dinara (oko 165.000 maraka).

Ponuđena cifra se mijenja doslovno svake sekunde, pa je tako samo za vrijeme obrade ovog teksta narasla za skoro 60.000 KM. U 22.38 bilo je ponuđeno 6,5 miliona dinara (oko 108.000 KM), da bi samo nekoliko minuta kasnije, odnosno u 22.45 dostigla cifru od 10 miliona dinara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa tom cijenom ova aukcija je rekordna u Srbiji kada su u pitanju sportski rekviziti, a pitanje je do koliko će cijena rasti u preostalom periodu, a treba pomenuti, da je ova humanitarna akcija odjeknula i izvan granica Srbije, a vest je prenijela i vodeća svjetska agencija, AP, od koje su preuzeli gotovo svi mediji širom planete.

Gavrilo je umiljat i nježan dječak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri mjeseca se lijepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primijetili da Gavrilo prestaje da pomjera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o rijetkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Riječ je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posljedica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sjedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću.

(Kurir.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Musa: Što se više ljudi cijepi bliži smo kraju pandemije / Bljesak.info

KOMŠIJE OTKRILE TAJNU PORODICE ŽIVOJINOVIĆ: Brena istrčala napolje sa nožem u ruci!