in

U Rodoču izvješen transparent ”grobarima Aluminija” / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Žnjeli ste tamo gdje niste sijali, uzimali ste tamo gdje niste stavljali, za kriminal još uvijek niste odgovarali. Grobari Aluminija uprava Društva i Nadzorni odbor 10.7.2019.”, poruka je s transparenta koji se tijekom protekle noći pojavio na kružnom toku u mostarskom naselju Rodoč.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je početkom ove godine od Financijske policije Federacije BiH preuzelo šest izvještaja protiv više bivših direktora koje se tereti za kriminalne radnje u nekadašnjem gigantu. Istraga po tim prijavama se nastavljaju.

Mostarski Aluminij ugašen je sredinom srpnja 2019. godine nakon što su dugovanja i gubici premašili 220 milijuna eura, nakon čega je 900 radnika ostalo bez posla.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U ovoj kompaniji najveći pojedinačni vlasnik je Federacija BiH s udjelom od 44 posto, jednako toliko imaju radnici mali dioničari, dok je hrvatska vlada suvlasnik 12 posto dionica.

Izraelska grupacija M.T. Abraham Group, kojoj su iznajmljeni pogoni Ljevaonice, ponovno je pokrenula proizvodnju u mostarskoj kompaniji potkraj prošle godine, te su ponovno angažirali 170 nekadašnjih radnika.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Godišnji pad BDP-a BiH u zadnjem lanjskom kvartalu 3,8 posto

GILE ZALJUBLJEN: Nikad nije bilo ljepše