in

Poznat datum suđenja pripadnicima Ravnogorskog pokreta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje trojici pripadnika Ravnogorskog pokreta koji su osumnjičeni za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, počet će 21. travnja.

Datum početka suđenja Dušanu Sladojeviću, Slavku Aleksiću i Risti Lečiću, optuž za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada 10. ožujka 2019. godine, potvrdio je Sud BiH.

“Planiran je početak glavnog pretresa”, odgovorili su iz Državnog suda na upit BIRN-a BiH.

Sladojević zvani “Krvce” i “Čiča”, Aleksić zvani “Vojvoda” i Lečić negirali su krivnju 22. veljače.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tužiteljstvo BiH je optužilo Sladojevića, Aleksića i Lečića da su 10. ožujka 2019. sudjelovali na okupljanju u organizaciji “Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske” Višegrad, na Trgu palih boraca u Višegradu te kasnije na lokalitetu Dobrunske rijeke, poznatom kao “Draževina” te svojim djelima, radnjama i postupcima javno izazvali i raspirivali nacionalnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u BiH.

“Prilikom postrojavanja pripadnika Ravnogorskog pokreta, među kojima je bilo i pripadnika iz Srbije i Crne Gore, Sladojević kao predsjednik ‘Ravnogorskog pokreta Republike Srpske’ i Aleksić su sudjelovali u vršenju postrojavanja, korištenjem vojne terminologije i uz predaju raporta, kao i iznosili govore u kojima su veličali Ravnogorski pokret te puštanjem i pjevanjem pjesme koja u svom tekstu izražava prijetnju ili nasilje, izazvali uznemirenost i strah stanovništva na području BiH, a naročito povratnika i građana Višegrada i okolnih mjesta”, navodi se u optužnici.

Tužiteljstvo tereti Lečića da je prilikom okupljanja na trgu započeo s pjevanjem pjesme uz gusle kojom se veliča četnički pokret, a koja u svom tekstu izražava prijetnju ili nasilje te izazvao uznemirenost i strah stanovništva, a naročito povratnika i građana Višegrada i okolnih mjesta.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OSTRVO NA KOM SE NE NOSE MASKE: Sanja Marinković otišla na egzotičnu destinaciju

“Ovo je ozbijan poremećaj psihe. Nisu nam oni ništa morali pokloniti, ništa!”