in

Jato ptica prizemljilo avion Jute Džez, morao da se gasi jedan motor

Slatka-Tajna.Eu

Avion koji je prevozio košarkaše i stručni štab NBA tima Jute Džez ka Memfisu bio je prinuđen da otkaže dalji put i vrati se na aerodrom u Solt Lejk Sitiju usljed nepredviđenih okolnosti tokom ljeta, prenose američki mediji.

Nakon drame na nebu, portparol Jute saopštio je da je avion bezbjedno prizemljio poslije udara jata ptica u letjelicu.

Američki mediji navode da je let “Delta Flight 8944”, koji je saobraćao na liniji Solt Lejk-Memfis, u jednom trenutku morao da isključi jedan od motora iz predostrožnosti, posada je potom proglasila stanje uzbune u avionu, a onda se letjelica okrenula i vratila sa mjesta odakle je poletela. Srećom, osim pretrpljenog straha, igrači nisu imali nikakvih drugih posljedica.

Bila je ovo krajnje uznemirujuća situacija po Džezere o čemu svjedoče i poruke pojedinih igrača na Twitteru poslije drame.

Donovan Mičel i Džordan Klarkson su po slijetanju samo ostavili ruke u molitvi na svojim profilima, dok je Rudi Gober sa olakšanjem tvitnuo “divan dan danas”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuJuta je trenutno najbolji tim NBA lige sa skorom 35-11, a duel sa Memfisom zakazan je za srijedu uveče.

Koliko je ovo bila ozbiljna drama svjedoče i fotografije aviona na kojima se jasno vide oštećenja na nekoliko mjesta od udara ptica. Najveći udar je pretrpio prednji deo aviona na kome se vide jasne krvave mrlje, ali i jedan od motora, sa kojeg je otpala metalna oplata.

(Telegraf.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ne boli te ništa, ali si mrtav čovjek

SITUACIJA JE KATASTROFA: Alen Hasanović ne živi normalno