in

Banjalučkim ugostiteljima milion KM gradske pomoći

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić rekao je medijima da će skupštinska većina iz gradskog budžeta izdvojiti milion KM za pomoć Udruženju poslodavaca ugostiteljstva i turizma RS Horeca, jer su te oblasti najviše ugrožene pandemijom korona virusa i epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

Ilić je pojasnio da je skupštinska većina obezbijedila grant amandmanom na gradski budžet, kojim pomoć za ove oblasti nije bila predviđena.

“Želimo da pomognemo u ovoj situaciji svima kojima je rad zabranjen novim epidemiološkim mjerama Republičkog kriznog štaba”, rekao je Ilić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja.

On je naveo da će grant od milion KM biti prebačen direktno Udruženju, koje će na najbolji način raspodijeliti sredstva svojim članovima.

“Ovaj iznos nije dovoljan da riješi sve njihove probleme, ali sam siguran da će pomoći u nekom narednom periodu”, rekao je Ilić, te dodao da je ovo prvi korak u saradnji skupštinske većine sa ovim, ali i drugim udruženjima.

On je naveo da će biti razmotrene i druge mogućnosti kojima grad može da pomogne privrednicima, kao što je oslobađanje od plaćanja komunalnih taksi i drugih nameta, te pozvao banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića da se zajednički djeluje u tom pravcu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPredsjednik Skupštine Horece Mišo Kuzmanović rekao je da su oblasti ugostiteljstva i turizma najugroženije te pozvao druge opštine i gradove da se ugledaju na Banju Luku i izađu u susret članovima Udruženja.

“Apelujem da se ugostiteljski objekti što prije otvore te pozivam naše članove da se, po otvaranju svojih ugostiteljskih objekata, maksimalno pridržavaju epidemioloških mjera”, rekao je Kuzmanović.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SEF: Rodna ravnopravost nazaduje

ZANIMLJIVO IZDANJE: Zorica Marković se štiti od korone