in

Poljoprivrednici prijete blokadom države – Business Magazine

Slatka-Tajna.Eu

Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH insistira da se u dnevni red naredne sjednice Vijeća ministara uvrsti uvođenje mjera zaštite domaće proizvodnje.

“Poznato nam je da je prošle sedmice kolegij Vijeća ministara odbio da se raspravlja o toj temi. Bez ulaženja u motive pojedinih ministara, koji očito nastavljaju da štite uvoznički lobi, želimo još jednom podsjetiti Vijeće ministara i javnost na naš osnovni zahtjev, a to je uvođenje prelevmana i carina na uvoz svih poljoprivrednih proizvoda koji ugrožavaju domaću proizvodnju i gdje postoje tržišni viškovi”, ističe se u saopćenju Udruženja te dodaje da su poljoprivrednici “bili više nego strpljivi i uvažili su zahtjeve da se rokovi produže, uzdajući se u ozbiljnost članova Vijeća ministara”.

“Nažalost, sve više čini nam se da političke stranke rastežu ovu tešku situaciju ciljano, jedni kao rade svoj posao, a drugi kao opstruišu, jedni podržavaju, a drugi osporavaju, jedni su uz nas, a drugi protiv nas i tako unedogled za i protiv.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poljoprivrednici iz cijele Bosne i Hercegovine nikad nisu bili jedinstveniji. Nećemo odustati od naših zahtjeva, pa makar bili prinuđeni da blokiramo kompletnu državu! Odluke o eventualnim daljnjim koracima donijet ćemo nakon ovosedmične sjednice Vijeća ministara”, zeprijećeno je u saopćenju Udruženja.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NEUMORNA: Indira Levak sprema novi poslovni poduhvat

NEMA PUNO MOZGA, ALI IMA DOBRIH LJUDI: Zoran Šprajc sve nasmijao komentarom