in

Hrvatska uz pomoć rezervista i sudije pobijedila Maltu

Slatka-Tajna.Eu

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je u Rijeci u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Malte rezultatom 3:0 te je tako došla do drugog trijumfa i povratka u igru za Mundijal.

Odmah u drugom minutu meča Hrvatska je imala sjajnu šansu. Badelj je sjajno dodao do Vlašića, koji je šutirao kraj gola. Nakon početnog pritiska Malta se malo oslobodila, a u 14. minutu Pašalić je pogodio prečku te se lopta odbila u polje gdje su je gosti očistili.

Malta je u 17. minutu bila oštećeni za penal. Naime, Vida je na jedno ubacivanje iza leđa zaspao i ofsajda nije bilo, a napadač Malte Pisani je dobro primio loptu i pokušao je prebaciti Juranovića. On je rukom zaustavio loptu, ali sudija Lionel Tšudi iz Švajcarske nije ništa svirao. Sreća za Hrvatsku da u ovim kvalifikacijama nema VAR-a. Do kraja prvog poluvremena nije bilo puno uzbuđenja pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Žestoko je krenula Hrvatska u nastavku meča i već u 47. minutu odlična šansa za Vlašića koji je s 12 metara šutirao tačno u golmana Bonela. Hrvatska u vođstvo dolazi u 62. minutu. Sjajno je ubacio Barišić u pet metara, Perišić je još bolje uletio u prazan prostor i zakucao je loptu u mrežu za 1:0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U 75. minutu dosuđen je penal za Hrvatsku. Jedan igrač Malte je igrao rukom pa je sudija pokazao na bijelu tačku. Modrić je šutirao u jednu, Bonelo otišao u drugu strani i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Konačnih 3:0 postavio je Brekalo. Zanimljivo da su i Modrić i Pašalić i Brekalo ušli sa klupe nakon čega su postigli golove.

Hrvatska se  ovom pobjedom izjednačila na prvom mjestu grupe H sa Rusijom budući da obje ekipe imaju po šest osvojenih bodova. Malta je na posljednjoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

Inače, Rusija je izgubila na gostovanju kod Slovačke rezultatom 2:1. U grupi E Belgija je razbila Bjelorusiju rezultatom 7:0, dok je Vels sa 1:0 bio bolji od Češke.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pas sa najdužim jezikom na svijetu

SEVERINA BILA ZARUČENA ŠEST PUTA: Ovo su sve njene ljubavi!