in

Geometrijskim proračunom dokazuju da Ronaldo nije dao gol Srbiji

Slatka-Tajna.Eu

Da li je ili nije lopta prešla gol-liniju u posljednjim sekundama utakmice Srbije – Portugal ostaće vječita dilema, ali ono što je sigurno, Stefan Mitrović je potezom postao heroj nacije, a sada su geometri uzeli stvar u svoje ruke i povukli linije.

Niko sa sigurnošću to ne može da potvrdi bez gol-tehnologije, ma koliko to očigledno izgledalo iz inicijalnog ugla kada je Stefan Mitrović izbio loptu sa gol-linije.

Portugalski mediji su već presudili da se radi o “pljački u Beogradu”, selektor Fernando Santoš je poslije meča istakao da mu se i glavni sudija Dani Makeli, inače policajac iz Roterdama, izvinio u ime pomoćnika Marija Diksa koji nije vidio da je lopta prešla liniju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na društvenim mrežama se pojavio i zanimljiv “geometrijski snimak” sporne situacije koji pokazuje da lopta ipak nije prešla liniju cijelim prečnikom i da je Mitrović postavio nogu u pravi čas, prenosi “Blic.rs“.

Kako bilo, rezultat ostaje 2:2 i ništa više tu ne može da se promijeni, ali je lijepo i saznanje da su ljubitelji fudbala širom svijeta u suboru ponovo osjetili onu čar fudbala bez VAR-a, kada je sve bilo nekako zanimljivije i pod velom “slobodnog sudijskog uvjerenja”.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KAO VINO: Jami pokazala sliku iz mladosti i sve oduševila

Nijaz priča najgluplji vic na svijetu