in

U MEĐUVREMENU, U MANJEM BH. ENTITETU: Lukač za helikoptere, radare i vozila ‘Despot’ daje 6 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Vlada je odluku donijela nedavno, a u MUP-u pojašnjavaju da su im Budžetom Republike Srpske za 2021. godinu, pored ostalih budžetskih pozicija, odobrena sredstva za nabavku postrojenja i opreme u iznosu od 12,7 miliona KM.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova dužno je tražiti saglasnost na plan utroška sredstava za kapitalna ulaganja, što je i urađeno i donesena je Odluka o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava za kapitalna ulaganja u iznosu od 6.021.500 KM, dana 11. marta 2021. godine. Napominjemo da to nisu nikakva novoodobrena sredstva, već sredstva koja su u sastavu navedenog iznosa od 12.700.000 KM“, istakli su u MUP-u.

Dodali su da će sredstva biti utrošena za plaćanje redovne rate i obaveze u prvom kvartalu i to za radare, rate za prvi helikopter, te iznos za isporuku oklopnih terenskih vozila “Despot”, a sve na osnovu potpisanih ugovora i termina za plaćanje.

Podsjećamo, u RS krajem prošle godine stigao je prvi od tri helikoptera koje je MUP Republike Srpske kupio u Rusiji. Za njega i preostala dva, koja još nisu isporučena, RS planira da potroši ukupno 41,6 miliona maraka.

Portal CAPITAL objavio je još u avgustu 2018. godine da Republika Srpska kupuje tri policijski opremljena helikoptera iz Rusije koji će imati mogućnost snimanja noću.

Prvi helikopter trebalo je da stigne u septembru 2020. godine, ali je isporuka kasnila zbog pandemije. Drugi helikopter bi trebalo da bude isporučen do maja 2021, a treći u januaru 2022. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, isporuka drugog helikoptera očekuje se u toku ove godine“, naveli su u MUP-u.

Što se tiče nabavke radara, CAPITAL je objavio da će firma “MMSCODE” inkasirati 10,2 miliona maraka bez PDV-a prodajom 110 radara MUP-u, koji će tu opremu da plati u 20 jednakih rata, kvartalno, u periodu od pet godina.

Za oklopna vozila “Despot” poznato je da je MUP 2019. godine naručio osam tih borbenih vozila koje proizvodi Tehnički remont Bratunac.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Radnički prvi srpski klub osvajač Regionalne lige

Dodikova ideja sprječava lutanje / Bljesak.info