in

“Kakva je mogućnost Parlamenta BiH da svojim djelovanjem olakša aktivnost ekonomskog razvoja?”

Slatka-Tajna.Eu

Klub zastupnika za evropske integracije i sigurnost, kojeg podržava Američki međunarodni institut (International Republic Institute) zasjedao je danas u Tešnju, na inicijativu parlamentarnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića, a dočekao ih je Suad Huskić, općinski načelnik.

Organizovan je radni sastanak, a i posjete renomiranoj bh. firmi AS Grupaciji iz Jelaha, ali i kompaniji Mann Hummel.

Prisutnima se obratio i Izudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Oila.

Skup je podržao američki međunarodni institut IRI (Intrenational Republic Institute).

Tema sastanka je bila borba protiv Covida i refleksija na privredu.

U prvom dijelu zastupnicima je iskustva lokalne zajednice prenio načelnik općine Tešanj Suad Huskić, koji je govorio o mjerama lokalne zajednice u borbi protiv ove opake bolesti, te posljedicama po razvoj lokalne zajednice.

O borbi privrede za svako radno mjesto i poziciju na tržištu iskustva je prenio Izudin Ahmetlić, vlasnik kompanije HIFA Oil, ali razvoju općine Tešanj kao primjeru dobre prakse.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Domaćin skupa bio je Šemsudin Mehmedović koji je sa kolegama zastupnicima podijelio iskustva u razvoju političkog ambijenta za uspjeh privrede, ali i institucionalnih kapaciteta koji mogu pratiti takav razvojni trend.

Bila je to prilika da se govori o mogućnostima Parlamenta BiH da svojim djelovanjem olakša aktivnost ekonomskog razvoja, ali i spuštanju političkih tenzija i relaksirasacije života građana uopšte.

Nakon radnog dijela sastanka posjetili su firmu Mann Hummel, gdje su se upoznali sa izazovima koji su bili pred stranim investitorom u procesu akvizicije ove firme.

Posjetili su i AS holding, gdje su na konkretnim primjerima upoznati o podizanju posrnulih firmi koje su danas u sastavu ove grupacije.

Skupu su prisustvovali i Jasmin Emrić, Mirjana Marinković, Aida Baručija, Sulejman Hrvić, Lazar Prodanović, Branislav Borenović, Šemsudin Mehmedović, Saša Magazinović i Almedina Karić iz IRI.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Para na paru ide! Folker od novog biznisa zarađuje milione: Posla ima ko hoće da radi bez obzira na koronu

PRETVORILA SE U MAČKU: Marijana Batinić pokazala kćerkin nestašluk