in

Burhan Šaban o novom singlu “Satima minutima” – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu
Burhan Šaban

Burhan Šaban, od kojeg smo posljednje dvije decenije čuli najljepše melodije, obradovao nas je novom pjesmom znakovitog naziva ‘Satima minutima’. Interesantan i neočekivan spoj autora i samog izvođača donosi nam predivnu pjesmu.

„Satima, minutima“ je kompozicija Damira Arslanagića, priča nam Burhan, čiju je demo verziju čuo još prije desetak godina. Pjesma mu se na prvu svidjela, baš kao i tekst koji je napisao izvanredni Dino Šaran.

Tako da je moj aranžer Dino Šukalo predlozio da uradimo pjesmu i ja sam to vrlo rado prihvatio. Refren je ”Satima, minutima” i valjda je zato dobio taj naziv. Mislim da pjesma ima divne note i moje je mišljenje da će se svidjeti slušaocima i ljubiteljima muzike. Produkcija pjesme je jako kvalitetna i što se tiče produkcije, tu nemamo dilema – priča Burhan Šaban za Hayat.ba.

Dino Šukalo je njegov dugogodišnji saradnik već dvije decenije, a uz to i jako dobar prijatelj.

U doba kad sam snimao neke druge pjesme kod Šukala u studiju, dolazio je tu i Dino Šaran koji je također radio neke pjesme i snimao u istom studiju. Tu smo se počeli družiti i to naše lijepo druženje, koji i danas traje, je dovelo do ove kombinacije. Damira nisam poznavao, ali Šaran je bio taj koji je prezentirao ovu divnu pjesmu. Onda sam rekao: „Zašto da ne!“ – nastavlja naš sagovornik.

Burhan Šaban je ovim singlom najavio svoj novi album. Nakon pauze koju je napravio, odlučio je da se ponovo vrati sa novim djelima koja će uči u historiju dobrog i kvalitetnog zvuka.

Objavio sam još jedan singl prije dvije godine i najvjerovatnije ako bude situacija dozvolila, polahko idemo prema izdavanju albuma. Oko novog albuma nećemo još ništa otkrivati, ali budimo sigurni da će raditi ekipa pobjednička – vjeruje Burhan.

Burhan Šaban je jedan od rijetkih koji nikada nije gradio karijeru na senzacionalnim vijestima. Ostao je dosljedan– umjetniku. Novi spot radio je u režiji Hayat TV-a.

Između mene i Hayat TV saradnja traje oko 20 godina. Mislim da poznajem većinu ljudi koji rade na Hayatu i nekako ih osjećam kao da smo porodica – iskren je Burhan Šaban.

Burhan je iskoristio priliku da svoju publiku obraduje pred Ramazan, a singl “Satima minutima” poslušajte premijerno na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KONAČNO DOBRA VIJEST: Sarajevo ima skoro duplo više oporavljenih od novozaraženih, ali…

Guaranteed to Raise Your ISEE Test & SSAT Test Score | Test Prep – Online Tutor