in

U Beograd na vakcinaciju otišlo 4.000 bh. privrednika

Slatka-Tajna.Eu

U Belexpo centru u Beogradu jutros je počela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska komora (VTK) Bosne i Hercegovine.

Vakcinacija će biti vršena danas i sutra. Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika, među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.

“VTK BiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

Budući da će pored 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, veliki broj njih biti i iz ostalih zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti.

Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka – budućnost regiona je Region bez granica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuIako zahvalni, nadamo se da će pandemija korona virusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona”, saopćeno je iz VTK BiH.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sandra Rešić o dečku: “Vjerujemo jedno drugom i mogu da radim šta god hoću ovdje”

Smanjenje broja zvaničnika na Olimpijadi u Tokiju