in

Nataša Bekvalac: Gejevi ne ugrožavaju tradiciju i natalitet

Slatka-Tajna.Eu

Pop zvijezda Nataša Bekvalac još jednom se osvrnula na Zakon o istopolnom partnerstvu i prokomentarisala novosti u vezi sa njegovim usvajanjem, navodeći da gej partnerstva ne ugrožavaju tradicionalnu porodicu i natalitet države.

“To nije gej brak već partnerstvo, koje je u mnogim zemljama odavno odobreno, pa ni na koji način nije ugrozilo tradicionalnu porodicu i natalitet, što je glavni argument protivnika zakona”, rekla je ona za inicijativu “Da se zna”.

“Nadam se da svi želimo društvo u kom su svi jednaki i u kom jedna velika grupa ljudi ima pravo na dostojanstven život isto kao svi mi ostali. Što se Crkve tiče, ne bih ulazila u polemiku. I sama sam vjernik i vjerujem u ljubav i dobro u ljudima, vjerujem da hrišćanstvo podrazumjeva prihvatanje i razumjevanje bližnjeg svog”, rekla je Nataša povodom saopštenja koje je 24. marta Sinod SPC uputio u vezi sa prijedlogom zakona o istopolnim zajednicama.

Sinod Srpske pravoslavne crkve, saopštio je da je prijedlog zakona o istopolnim zajednicima neprihvatljiv za Srpsku pravoslavnu crkvu, ističući da su svoj stav blagovremeno i u zakonom predviđenom roku podnijeli Vladi Srbije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Pomenuti predlog zakona za Srpsku Pravoslavnu Crkvu je neprihvatljiv, jer je ogromna većina predloženih odredbi u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim i sveukupnim iskustvom i praksom Crkve na kojima je duhovno i moralno utemeljen naš srpski narod, kao i cjelokupna evropska civilizacija”, navode iz Sinoda, dodajući da je “nedopustivo izjednačavati istopolne zajednice sa brakom i porodicom”.

(Express/nova.rs)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Fudbaleri BiH danas protiv Kostarike, bez selektora

Katar ukida diskriminirajuće plate za strane radnike