in

Lajović lako do trećeg kola Majamija

Slatka-Tajna.Eu

Jedan od trojice srpskih tenisera koji nastupaju na Mastersu u Majamiju, Dušan Lajović, lako se plasirao u treće kolo, pobijedivši Ernesta Eskobeda iz SAD sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Svega 75 minuta bilo je potrebno Lajoviću da obezbijedi prolaz u narednu rundu, u prvom međusobnom okršaju ove dvojice tenisera.

Razlika u plasmanu na svjetskoj listi je očigledno i razlika u kvalitetu, s obzirom na to da je Lajović 26. na ATP listi, dok se Eskobedo nalazi tek na 205. poziciji.

Eskobedo je do glavnog žrijeba došao preko kvalifikacija, u prvom kolu je bio bolji od Paola Lorencija iz Italije, ali protiv Lajovića jednostavno nije imao rješenja.

Tokom cijelog meča srpski teniser je dominirao, bolje ga je služio i servis, kao i bolja realizacija, kako prvog, tako i posebno drugog servisa, a upada u oči da je Amerikanac osvojio svega devet poena na servis Srbina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dva puta je pravio brejk Lajović u prvom setu, u trećem i sedmom gemu za 6:2, ali je baš u gemu, u kojem je servirao za vođstvo bio primoran da spasava dvije brejk lopte, a onda prvu set-loptu pretvorio u vođstvo u setovima.

Vrlo sličan scenario bio je i u drugom setu, samo što je sad Lajović brejkove pravio u trećem i posljednjem gemu meča – devetom, za možda i pomalo neočekivano lagan prolaz u treće kolo Mastersa u Majamiju.

Srpskog tenisera u narednom kolu čeka pobjednik duela u kojem će se sastati 19. nosilac Danijel Evans iz Velike Britanije i domaći takmičar, Franses Tijafo. Rivala će Lajović saznati u petak naveče kasno, za kada je zakazan duel ove dvojice tenisera.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Forex All Weather Indicator

Selektor Ivaylo Petev pozitivan na koronavirus, Zmajevi protiv Kostarike i Francuske bez selektora!