in

Teška epidemiološka slika u Mostaru / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru teška epidemiološka situacija, bolnički kapaciteti u obje mostarske bolnice su popunjeni.

Ravnatelji obje bolnice naglašavaju da situacija jeste ozbiljna ali da mjesta panici još uvijek nema. Ukoliko bude potrebno naći će se dodatni kreveti, piše BHRT.

”Ako bude bilo potrebno mi ćemo širiti kapaciteta, žrtvovati neke odjele da bismo smjestili pacijente”, rekao je Zlatko Guzin, ravnatelj Kantonalne bolnice ”Dr. Safet Mujić” Mostar.

”Imamo oko 140 kreveta u covidu, ali ako ovako nastavi, već danas ćemo razmišljati o novom prostoru”, kazao je Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Video: Epidemiološka situacija u Mostaru

Podsjećamo, uprotekla 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 989 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 219 i to: 144 iz Mostara, 14 iz Konjica, 23 iz Stoca, 19 iz Čapljine, 11 iz Neuma, sedam iz Prozor-Rame i jedna iz Čitluka.

Na bolničkom liječenju trenutno je 133 bolesnika, od kojih je 11 na invazivnoj i 5 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 20, a otpušteno 10 pacijenata.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Od korone preminuo Luran Ahmeti, poznato lice iz turskih serija

NISAM MANEKENKA: Danijela Dvornik odgovorila na komentar o kilaži