in

Fudbaleri Njemačke poslali poruku organizatorima SP u Kataru

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Nemačke protestovati su protiv ogranizatora Svetskog prvenstva u Kataru na startu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.

Fudbaleri Nemačke pobijedili su Island 3:0, a prije meča pružili su podršku radnicima migrantima koji su gradili stadione za SP u Kataru, tako što su nosili crne majice, a na svakoj je bilo ispisano jedno slovo koje je činilo poruku “Human Rights” (Ljudska prava).

Selektor Joakim Lev nakon utakmice rekao je kako se njegova ekipa zalaže za “ljudska prava bez obzira na lokaciju”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Igrači su sve nacrtali na majicama. To je trebalo da bude naša izjava. Zalažemo se za ljudska prava, bez obzira na mesto. To su naše vrijednost. To je bila vrlo dobra i važna izjava,” rekao je Lev, prenosi Hina.

Sličanu stvar uradila je srijedu reprezentacija Norveške prije utakmice protiv Gibraltara, kada su nosili majice na kojima je pisalo “Ljudska prava na terenu i van njega”, aludirajući na uslove u kojima rade radnici na izgradnji katarskih stadiona nakon što je prema pisanju britanskih medija od 2011. godine više od 6.500 osoba izgubilo život na gradilištima.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Došao na misu pa ukrao milodar / Bljesak.info

Jasna Đuričić, glavna glumica filma Quo, Vadis Aida?: “Dobijam jezive prijetnje smrću!”