in

Budućnost nije iskoristila “meč loptu” protiv Monaka

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Budućnosti nisu uspjeli da iskoriste prvu “meč-loptu” i prođu među najbolja četiri tima u Evrokupu, budući da su kao “domaćini” u Ljubljani izgubili od Monaka sa 74:64, pa će biti igrana treća i odlučujuća utakmica.

Preživio je Monako u “Stožicama” i izborio majstoricu na svom terenu, gdje ga je Budućnost pobijedila u prvoj utakmici sa 77:76. Taj meč će biti igran u srijedu u Kneževini.

Vodio je Monako gotovo sve vrijeme, dobio tri od četiri četvrtine i najveću prednost je imao u posljednjoj dionici kada je imao i plus 13.

Rob Grej je predvodio pobjednika sa 20 poena, a odlično su ga pratili Matijas Lesor sa poenom manje uz osam skokova, dok je Markos Najt dodao 13 poena. Kod Budućnosti, DŽastin Kobs je imao 17, Nikola Ivanović 16, a Vili Rid 12 poena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa ovom pobjedom, Monako nastavlja da sanja da može do trofeja u ovom takmičenju i Evrolige. Prošle sezone su se takođe plasirali u četvrtfinale, ali je sezona prekinuta zbog virusa korona, sada su na korak od plasmana u polufinale, ali isto važi i za Podgoričane, jer bez obzira na to što se igra u Monaku, već su tamo ostvarili jednu pobjedu, tako da u majstorici nema favorita.

Ko god da slavi u srijedu – meč počinje u 18.00 časova, prvi put će se plasirati u polufinale, a tamo ga čeka pobjednik dvoboja Gran Kanarija – Metropolitan Levaloa, gdje Španci vode u pobjedama i drugi susret je u toku.

U polufinale je plasman već izborio Virtus iz Bolonje, koga sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević i koji je i u revanšu savladao Huventud, uz sjajnu partiju Miloša Teodosića, koji je pored svog imena imao 17 poena i šest asistencija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najbolje žene sam imao kad sam bio najdeblji! Darko iznenadio izjavom, a voditelj mu odgovorio: Da nisi bogat rekle bi da si svinja!

Konzularni dani u Denveru – Interaktivni portal za Dijasporu iz BiH