in

Ambasadorica Mlinarević održala online-predavanje studentima u Bratislavi, Slovačka

Slatka-Tajna.Eu

Dana 16.03.2021. ambasadorica Martina Mlinarević održala je online predavanje studentima Univerziteta u Bratislavi u okviru njihovog ljetnog semestra Internacionalne diplomacije, s posebnim osvrtom na temu žena u diplomaciji.

Na samom početku izlaganja ambasadoricu Mlinarević pozdravio je prorektor Matoš istaknuvši zadovoljstvo što će studenti imati priliku da čuju malo više o Bosni i Hercegovini. Studenti su pripremili i kviz znanja o Bosni i Hercegovini i pokazali zavidan nivo razumijevanja situacije kako u našoj zemlji, tako i u regiji.

Ambasadorica Mlinarević u svom predavanju predstavila je sebe i svoj rad, rezultate bilatreralne suradnje sa Slovačkom kroz minule godine i prenijela dobru vijest o najavljenom otvranju ambasade BiH u Bratislavi, što će biti još veća pokretačka snaga za poboljšanje odnosa.

Bilo je govora o političkoj situaciji u BiH, o pandemiji koronavirusa, o migrantskoj krizi, turističkim potencijalima naše zemlje i uvezivanju obrazovnih institucija i studentskih organizacija. Studenti su aktivno učestvovali u popratnoj diskusiji sa zanimljivim pitanjima i iskazanom željom da što skorije, kad epidemiološke mjere to dozvole, posjete našu zemlju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Plašim se za BiH, Srbija ima još puno posla

Riblja čorba