in

Trećina Danaca odbila bi AstraZenecino cjepivo

Slatka-Tajna.Eu

Svaki treći Danac odbio bi se cijepiti protiv covida-19 AstraZenecinim cjepivom, prenijeli su lokalni mediji.

Prije dva tjedna, Danska je bila među prvim zemljama u Europi koje su privremeno obustavile uporabu AstraZenecina cjepiva zbog malog broja prijavljenih slučajeva krvnih ugrušaka u mozgu, registriranih i u Danskoj i drugdje.

Nekoliko država, uključujući Francusku i Njemačku, nastavilo je koristiti cjepivo nakon istrage o izvješćima agencije za lijekove Europske unije, koja je prošli tjedan rekla da je još uvijek uvjerena kako koristi cjepiva premašuju rizike.

Međutim istraživanje koje je među 1053 osobe proveo Megafon pokazuje da bi 33 posto Danaca odbilo AstraZenecino cjepivo.

Više žena nego muškaraca reklo bi ‘ne’, prema istraživanju.

Približno 150.000 ljudi u Danskoj već je primilo AstraZenecino cjepivo prije no što je ono obustavljeno ranije u ožujku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Očekuje se da će vlasti u četvrtak tijekom dana objaviti hoće li i dalje koristiti cjepivo ili će nastaviti s obustavom.

Danska agencija za lijekove, koja registrira nuspojave lijekova, zabilježila je 12 slučaja krvnih ugrušaka nakon cjepiva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mladi fudbaler Lacija poginuo u saobraćajnoj nesreći

Viral Marketing – Contest Burner Online Contest Software