in

Prvi “Bijeljina Meet Up” zakazan za 31.mart

Slatka-Tajna.Eu

Nakon uspješno sprovedenog drugog „Zenica Meet Up“- a, na red je došlo druženje predstavnika i-platforme sa zvaničnicima Grada Bijeljina, a posebno sa bijeljinskim iseljenicima.

Prisustvujući nedavno održanom „Zenica Meet Up“-u, predstavnici Grada Bijeljina oduševljeno su prihvatili ideju predstavnika i-platforme da se sličan projekat sprovodi i u tom gradu, a s ciljem ostvarivanja čvršćih veza sa dijasporom, kako u Švicarskoj gdje je i sjedište i-platforme, tako i sa bijeljinskom dijasporom širom svijeta.

Prvi „Bijeljina Meet Up“ svojim prisustvom uveličat će i gradonačelnik ovog grada, gospodin Ljubiša Petrović, dok će gospodin Ljubiša Tanacković, ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada utjeloviti ulogu govornika na ovom druženju.

Sam projekat, odnosno druženje sa bosanskohercegovačkim iseljenicima odvija se online, putem Zoom platforme, a pristupiti mu može svaka osoba koja je spremna svojim radom, znanjem, savjetom ili idejom svojoj lokalnoj zajednici omogućiti što perspektivniju svakodnevnicu.

Stoga, ukoliko ste trenutno van granica naše domovine, a vodite porijeklo iz drugog po veličini grada Republike Srpske, želite ostvariti, obnoviti ili jednostavno pospješiti veze sa Bijeljinom, te se povezati sa svojim sunarodnjacima i čelnim ljudima Grada, pridružite nam se 31.marta u 19:00h i sami se uvjerite zašto je ovaj projekat i-platforme sve prihvaćeniji u brojnim lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za sva dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati predstavnika Grada Bijeljina, gospodina Ljubišu Stanišića, putem e-maila ljubisa.stanisic@gradbijeljina.org, te predstavnika i-platforme, gospodina Aldina Vrškića putem e-maila aldin.vrskic@idijaspora.ch.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca i-platforma potpisala je Memorandum o međusobnoj saradnji sa Gradom Bijeljina, a jedan od prvih zajedničkih projekata dviju strana jeste upravo “Bijeljina Meet Up”.

Preuzeto: i-platform.ch


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HBŽ: U prodavaonice i ugostiteljske objekte do 21 sat

Federalna filmska industrija od 2002. podržana sa 33 miliona KM