in

Piling od samo dva sastojka za savršenu kožu

Slatka-Tajna.Eu

Kokosovo ulje ima višestruku primjenu u kuhinji, ali pored toga, poznato je i po svojim ljekovitim, odnosno njegujućim svojstvima.

Ovo ulje je posebno efikasno kod njege noktiju i zanoktica; a dobro se pokazalo i kada njega stopala u pitanju, jer omekšava gruba stopala i čini ih mekanim i glatkim. Kada je u pitanju zdravlje kose, ovo ulje je dobar saveznik u borbi protiv suhoće kose.

Pored svega nabrojanog, kososovo ulje možete iskoristiti i kako biste napravili piling za lice i tijelo koji će kožu održati nahranjenom i glatkom.

Sastojci:

kokosovo ulje

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










soda bikarbona

Priprema:

Pomiješajte u manjoj posudi jednaku količinu sode bikarbone i kokosovog ulja. U zavisnosti od toga da li pravite piling za lice ili za tijelo, zavisiće svakako količina materijala. Jedna kašičica sode i jedna kašičica kokosovog ulja dovoljni su za piling lica. Pola šolje sode i pola šolje ulja biće vam u prosjeku potrebni za piling tijela. Kada ste dobili ujednačenu smjesu, stavite je u mikrovalnu i podesite tajmer na 15 sekundi. Takođe možete isto uraditi i na šporetu. Poenta je da se kokosovo ulje otopi i poveže sa sodom. Dobijenu glatku smjesu ostavite na kratko da se prohladi, a potom je stavite u frižider da se dodatno učvrsti. Nanesite je potom na lice ili tijelo i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Masirajte lice i tijelo kružnim pokretima, a zatim temeljno isperite. Ovaj piling možete po želji da primjenjujete dva puta nedjeljno.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Stevanović presudio, umorni Zmajevi nisu posustali nakon naleta vrlo opasne reprezentacije Finske!

Gebrüder Weiss se useljava u novi logistički centar u blizini Graza