in

Održan drugi “Zenica Meet Up”

Slatka-Tajna.Eu

Prije dva dana, na upriličenom drugom „Zenica Meet Up“ – u, još jednom je potvrđena uspješna saradnja i-platforme i Grada Zenica, koji su zajedničkim snagama organizirali ovo virtuelno druženje sa zeničkim dijasporcima.

Samom sastanku prisustvovale su osobe pretežno mlađe životne dobi koje su, zahvaljujući svom znanju, radnom iskustvu i životnim okolnostima, trenutno nastanjene u brojnim svjetskim metropolama.

Osim već poznatih lica koja smo imali priliku upoznati prošlog mjeseca, tokom prvog susreta ove vrste, drugi „Zenica Meet Up“ svojim prisustvom uveličali su i novi učesnici, kao i predstavnici Grada Bijeljina, uvažena gospođa Milica Stolica i gospodin Nermin Zejnilović. Spomenuti dvojac ugostit će nas 31.marta na prvom „Bijeljina Meet Up“ – u, kojeg realiziramo u saradnji sa čelnicima Grada.

Poenta ovakvih ili sličnih susreta čiji je idejni tvorac i-platforma jeste osluškivanje potreba i želja naših građana, koji, iako trenutno ne žive u svojim rodnim gradovima, i dalje žele boljitak za svoju zajednicu.

U vezi s tim, zahvaljujući pogodnoj infrastrukturi, sportskoj areni, stadionima, kao i brojnim hotelima, učesnici su saglasni da bi Zenica trebala nastaviti ulagati u sport i sportske događaje, organizirati brojne sportske manifestacije, dodatna novčana sredstva ulagati u male sportove poput futsala ili stolnog tenisa, a ragbiju, i zeničkom ragbi klubu, kao jednom od najperspektivnijih, vratiti stari sjaj.

No, osim o sportu, govorilo se i o potencijalima izletišta Smetovi na kojem je, prije nekoliko dana, postavljen kamen temeljac za izgradnju eko kuće čija vrijednost iznosi blizu 900.000 KM, a koja će biti „dom“ svih izviđača i bh. građana. Smetovi bi se, prema mišljenju naših sagovornika, mogli okititi epitetom respektabilnog ski centra ukoliko bi investitori prepoznali tu ideju. Ipak, jedan od najvećih problema s kojima se ovo izletište suočava jeste nedostatak vodovodne i kanalizacione mreže što uveliko usporava sve dalje aktivnosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Digitalizacija i usmjerenje Zenice prema konceptu Smart City također je jedna od brojnih ideja koje smo imali priliku čuti od perspektivnih Zeničana. Ipak, aktivnosti koje mladi, iako ne borave u svom gradu, već uveliko sprovode su brojne edukacije i rad sa djecom, humanitarne akcije, organizacije izleta u druge gradove i slično, a koje će se svakako nastaviti i u budućnosti. i-platforma redovno nesebično podržava ovakve i slične aktivnosti.

Novi Zenica Meet Up organiziramo i narednog mjeseca, u saradnji sa Gradom.

Preuzeto: i-platform.ch.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Predlagači ne odustaju da Bogićević bude gradonačelnik Sarajeva

Nacijepala drva da goste dočeka u toplom