in

Branislava Lečića više ne mogu ni pogledati

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što je jučer objavila mail koji je poslala Jugoslovenskom narodnom pozorištu, a u kojem navodi kako u znak protesta odbija igrati predstavu “Mamu mu je*em ko je prvi počeo” s Branislavom Lečićem, srbijanska glumica Mirjana Karanović izjavila je kako ostaje pri svojoj odluci.

Karanović je na svom Instagram profilu objavila mail koji je poslala Jugoslovenskom narodnom pozorištu. Obrazložila je kako odbija igrati predstavu u znak protesta zbog Lečićevog ponašanja prema njenoj kolegici Danijeli Štajnfeld.

“Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave s istim glumcem. Spremna sam da igram predstavu ukoliko se odlučite da ga zamijeni drugi glumac”, napisala je Karanović.

Dan nakon objave ovog maila Karanović je za Telegraf izjavila kako je to učinila zbog sebe, ali i kako ima jasan stav kada je riječ o Lečiću.

“Ne želim biti Danijelin glasnogovornik. Dala sam svoju podršku i to je sve. Ljudi su reagovali… Prosto, ne želim da ja sada budem u prvom redu, jedina, znate? Daju podršku meni, ali ne mogu… Ne želim tu ulogu. Moja hrabrost i moje istupanje je samo za mene, nije ni za koga drugog. Nemam ja tu nikakvog interesa, niti bilo kakvu namjeru”, rekla je.

Zatim je dodala kako ostaje pri svojoj odluci da ne igra predstave s Lečićem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Toj djevojci vjerujem i ne mogu… Mislim da neću moći više nikada ni da pogledam tog čovjeka. Mislim da je došlo vrijeme da se žene prestanu izvinjavati što su žene i što postoje. Stalno moramo nešto da dokazujemo, da smo dame, da smo fine, a to je sve zapravo jer ‘moramo biti po mjeri muškarcima’. Oni jedino tako to i priznaju. Svi ostali, pa i ja, su odvratne babuskare i zavidne, željne pažnje… Kad god neka žena nešto kaže ili hoće za sebe, ona je željna pažnje i samim time nepoželjna. Znači, za ženu je zabranjeno da bude ambiciozna i da uopće ramišlja, da nešto odbije ili da ima mišljenje. Mislim, dosta je bilo, stvarno. Ja nemam namjeru da se izvinjavam, ni zbog čega”, rekla je.

Odluku srbijanske glumice da više ne igra uloge s Lečićem podržali su glumci Andrija Milošević i Miloš Timotijević.

Podsjetimo, Štajnfeld je o silovanju prvi put javno progovorila u svom filmu “Hold Me Right”, a tek prije nekoliko dana odlučila je otkriti puno ime i prezime čovjeka koji ju je silovao. Nedugo zatim dala je intervju za Insajder.net, gdje je otkrila detalje silovanja i ispričala zašto je šutjela.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pandemija i potresi ostavili su značajan trag na djeci

Muffini s rogačem kojima nećete moći odoljeti