in

BiH će biti tranzitno tržište za proizvode iz Indonezije

Slatka-Tajna.Eu

U organizaciji Amabasade Indonezije u našoj zemlji, danas je održana online konferencija “Virtuelno poslovno uparivanje Indonezije i Bosne i Hercegovine 2021“.

Ambasador Indonezije u BiH Roem Kono poručio je da će Ambasada otvoriti netradicionalni pristup tržištu za zemlje istočne Evrope, a posebno zemlje Balkana.

“BiH će biti tržišna destinacija proizvoda iz Indonezije koji će biti plasirani u zemlje istočne Evrope. Fokus ove aktivnosti je na agrobiznisu, drvnim proizvodima, turizmu kao i pet vodećih indonezijskih proizvoda, a to su papir, palmino ulje i njegovi derivati, pelet, briketi proizvedeni od kokosove ljuske, cipele i elektronika.

Želio bih iskoristiti ovu priliku i reći da sam otvoren za pomoć bh. poduzetnicima da izgrade saradnju u lancu opskrbe kroz investicije, zajedničku proizvodnju i zajednički marketing, kako u BiH, tako i u Indoneziji“, naveo je Kono.

Skupu se videolinkom iz Džakarte obratio i ambasador BiH u Indoneziji Mehmed Halilović, koji je kazao da se nada produbljivanju veza između dviju zemalja na obostranu korist.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuZahvalio je Konou na organizovanju konferencije i istaknuo da postoji interes za povećanje trgovinske razmjene između Indonezije i BiH.

Na konferenciji je istaknuto da je od prvog poslovnog povezivanja Indonezije i BiH u 2017. olakšano poslovnim ljudima dviju zemalja da sklapaju trgovinske ugovore.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dnevnik: COVAX konačno proradio, stigao prvi dio vakcina

ŠTRAJKUJE GLAĐU I ŽIVI NA LIJEKOVIMA: Bivši muž Nine Morić ponovo u zatvoru